Szerintetek reális, hogy a pszichológusok mennyi pénzt elkérnek óránként?
"Ilyen esetben töröljük az adott emléket, ami a problémát okozza. Gond megoldva."
Ez nem így működik. Van, ami sejtszinten rögzül. Tehát nem az agyaddal emlékszel, hanem konkrétan a sejtjeid emlékeznek. Sőt, csomó mindent öröklötten kapsz, lásd holokauszt-leszármazottak traumái, akik semmit nem éltek át a nagyszüleik szenvedéséből, de megkapták azokat a törött génszekvenciákat, amiket bennük a trauma okozott. Ez nem humbug, olvasd el erről Orvos-Tóth Noémi népszerű könyvét, ő ott hivatkozik kutatókra, eredményekre.
Nézd, én nem elmék véleményeit és cégek kutatásait figyelem, hanem pszichológiát tanulok, és mellette gyakorló coach vagyok. Elég sokféle esettel találkoztam már (és oldottam is meg sikeresen, természetesen mindig az ügyfél aktív közreműködésével).
Felőlem mindenki találgathat, hogy mi lesz 20 év múlva, de az tény, hogy MOST nem lehet "olajcserével megjavítani" embereket. Ez az egész egyáltalán nem így működik.
"Ez csak egy olyan ember mondja, aki nem figyeli a világ legnagyobb elméi véleményeit, illetve az ilyenekkel foglalkozó cégek kutatásait, haladását."
Bocs, de Elon Musk nem a világ legnagyobb elméje, hanem egy fantaszta. A hozzászólásaidból eléggé lejön, hogy nem a valódi tudományos irodalomból szerzed az ismereteidet.
32
Mint írtam, a pszichológia bölcsészet, nem pedig orvostudomány. Nem véletlen, hogy nem vagy tisztában a tudomány jelen álláspontjával. Nem, nem csak Elon Muskra gondoltam.
31
Nem konkrétan a sejtek emlékeznek, hanem az idegsejtek összessége, azoknak kapcsolata, neurális hálózata. Az általad említett példa pedig genetika, nem pedig neurológia.
Elbeszélünk egymás mellett. Engem elsősorban az érdekel, hogy MA mivel tudok hasznára lenni azokhoz, akik hozzám fordulnak.
Ennek a módszerei pedig megvannak, de azok csak akkor működnek, ha az illető maga is beletesz energiát és figyelmet.
Aki arra vár, hogy megjavítsák, mint egy autószerelő vagy egy sebész tenné (mert sok betegség kezeléséhez szintén nélkülözhetetlen a páciens megfelelő hozzáállása), az nagyot fog csalódni, és nem fogja tudni megoldani / megoldatni a problémáit.
37
Ha csak a jelenről beszélünk, akkor igazat adok neked. Én picit túlhaladtam a jelenen. :)
A 33-as hozzászólást egyébként nem én írtam.
Ez az egész annyira értelmetlen. Legboldogabb ember lennék ha valóban ott tartanánk 20 év múlva, hogy a mentális betegségek egy pár óra alatt gyógyíthatóak legyenek. Legyen így.
Viszont lehet a jövőbe tekinteni, de az a jelenben nem segít rajtam, hogy 20 év múlva (esetleg) hol fogunk tartani.
Most vagyok 28, szóval akkor legjobb esetben ha várok a tudomány fejlődésére 48 éves leszek mire megoldhatom a gondjaimat. Csak közben 20 évem kuka lesz.
Egyébként meg nem értem miért zárja, ki a tudomány fejlődése a jelenben alkalmazott módszereket. Most most van. A tudomány még erre nem áll készen. Egy mesterséges intelligencia pedig csak másol, tanulja és alkalmazza az emberi viselkedést, tanulhatja és másolhatja az empátiát, hogy milyen körülmények között milyen reakciót adjon. Egyelőre.
Az pedig nem tudom mennyire lenne hasznos, ha az emberek megalkotnának egy gépet, ami teljesen emberével azonos tudattal, érzelmekkel, célokkal rendelkezik, és biztos, sokkal strapabíróbb testben. Sokkal gyorsabb önfejlesztéssel. Így akár saját maga átprogramozásával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!