Hogyan tehetném rendbe az életem/magam?
Sosem voltam igazán kibékülve magammal. Csak egy úgymond barátnőm van, de valójában őt se érdeklem. Korábban mindig könyörögtem neki, hogy találkozzunk, de már befejeztem. Nem tudok barátkozni és gondot okoz nekem a kommunikáció.
Utálom magam, egyfolytában bénázom, minden téren, a legszánalmasabb módokon. Gyakran értek félre dolgokat és gyakran félreértenek az emberek. Fizikálisan is nagyon ügyetlen vagyok és van egy kis probléma a lábammal, de a kétbalkezességet nem szeretném arra fogni.
Borzasztóan bizonytalan, csendes és visszahúzódó vagyok. Semmi önbizalmam nincs. A tájékozódási képességem is szörnyű. Mindenki fogyatékosnak tart, az ösztálytársaim piszkálnak, pedig felnőttek vagyunk.(12.o.) Egy igazi lúzer vagyok. Még a barátnőm és a családom is retardáltként kezel. Szóval úgy érzem kise tudnék szakadni ebből az állapotból. Régebben beszéltem nekik a problémáimról, de úgy érzem nem érthetnek meg, mivel alapvető, hétköznapi dolgokkal is vannak problémáim. Valamint nagyon szégyellek beszélni erről. Mindentől félek, de már sokat fejlődtem abban, hogy szembenézzek ezekkel. Például félelmet kelt bennem az utazás és sokáig nem tudtam mások szemébe nézni, most is csak rövid ideig. Szeretnék több önbizalomra szert tenni. De nem tudom, hogy ezt a talpraesetlenséget és ügyetlenséget hogyan változtathatnám meg. Úgy érzem semmire sem vagyok képes. Én is retardáltnak tartom magam, valamint butának és csúnyának is. Érettségire kellene készülnöm, de egyszerűen nem merek tanulni és nem vagyok képes figyelni, mert félek, hogy nem tudom megtanulni amit kell.
Már jártam pszichológushoz, de nem segített és abbahagytam mert drága volt. Ő azt mondta, hogy megfelelési kényszerem és szorongásom van. Most azon gondolkozom, hogy elmehetnék TB alapon is. Bízom benne, hogy miután "kirepülök" jobb lesz, de könnyen lehet, hogy az online oktatás miatt most még el se tudok majd menni kollégiumba. Tudnátok valami tanáccsal szolgálni azzal kapcsolatban, hogy változhatnék meg, hogyan érezhetném jobban magam? Kérlek ne gúnyolódjatok, az csak tovább rontaná a jelenlegi helyzetet.
19/L
Nagyjából én is ilyen voltam tinédzserként, de van kiút szerencsére. (Mármint konkrétan nehézséget jelentett az, hogy megfelelő hangtónusban, dadogás és a hangom elcsuklása nélkül tudjak megszólalni a boltban vagy a könyvtárban és esetlen voltam.)
Ami nekem működött:
1, keress olyan témákat, amik érdekelnek és a hozzá kapcsolódó közösségekben barátkozz. (rengeteg különféle facebook csoport van pl, amikhez érdemes csatlakozni, önfejlesztés témában is, sportok, de akár business, marketing, bármi - nézz körül, mivel foglalkoznál szívesen a későbbiekben és kezdj el tanulni valami érdekeset.)
Az, hogy nem jössz ki azzal 30-100-400 emberrel, akivel random összezártak, csak azért, mert egy korúak vagytok és egy környéken laktok - nem jelent semmit. Ha valaki más ritmusban érik, másképp gondolkodik, mint a többség - nagyon meg tudja szenvedni ezeket az éveket.
2. sport - igaz én későn kezdtem el, biciklizni aztán montizni. Óriási magabiztosságot adott, hogy csak egy biciklivel el tudok menni a szomszéd településre, aztán a szomszéd megyébe majd országba. A mozgáskultúra a fejlesztése nagyon sokat adhat az életedhez, rövid távon is jobban érzed magad tőle, és a formásodás sem rossz mellékhatás.:)
3. önfejlesztő könyvek - ipari mennyiségben fogyasztottam őket, de azért csak óvatosan velük. Ezektől is függővé lehet válni, és van egy olyan hatásuk, hogy produktívnak érzed tőle magad, úgy érzed, hogy az ilyen tartalmak fogyasztásával már tettél magadért valamit, biztosan haladsz előre. És az ilyen könyvek egy része kifejezetten az egót tupírozza - kijelentve azt, hogy te más vagy, mint mások, te már tettél magadért valamit, mert megvetted ezt a könyvet, stb. Bs. De tény, hogy segítettek és erőt merítettem belőlük.
4, új közösségek, más mentalitású emberek - erre a legjobb lehetőség a külföldi önkéntesség, cserediákprogramok. Vagy barátkozz külföldi cserediákokkal, akik idejöttek. A friss kezdet, tiszta lap segített a fejlődésben, bár az új helyen is bénáztam, de egyre jobb lettem.
5, konfrontálódni, próbálkozni, merni hibázni - rengeteget. Ez volt a legszarabb része, de hát ilyen az élet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!