Melyik a legjobb antidepresszáns szerintetek?
Figyelt kérdés
Olyat mondjatok aminek viszonylag kevés mellékhatása van és hamar hat.
Escitilt,sertralint,Yarocent már próbáltam de azok nem váltak be. Esetleg valami mást tudtok ajánlani?
2021. febr. 19. 14:54
31/41 anonim 

válasza:

Persze hogy vannak.. Írtam is korábban, hogy ezek biokémiailag nagyon gyorsan hatnak az agyban, ott megborítják a neurotranszmitter egyensúlyt, ha még kedélyállapotban nem is jelentkezik a jótékony hatás, de az agyban felhalmozódnak. Ha így hirtelen leállsz vele, akkor minden bajod lesz tőle, annak ellenére hogy a pozitív hatásáig még el sem jutottál.
32/41 anonim 

válasza:

Meg a frontinak is ugyanúgy vannak elvonási tünetei, szóval azt is csak fokozatosan lehet abbahagyni ha rászoksz. Ott persze lehet meredekebben néhány nap alatt is lefelé csökkenteni, de ha valaki már nagy adagokra rászokott még rosszabbak az elvonási tünetek mint az antidepresszánsoknál.
33/41 A kérdező kommentje:
akkor ezért vagyok én most annyira beteg :( 3 napja megállás nélkül nyom a fejem szédülök mihelyt felállok bizonytalanság érzésem van csak fekve tudok lenni. Nagyon kivagyok most készülve. De remélem hamar elmúlik ez és jobban leszek. Addig meg marad a nyugtató.
2021. febr. 19. 18:13
34/41 A kérdező kommentje:
Frontint azt nem mindig veszek be csak ha nagyon szarul vagyok és abból a
is a legkisebb adagot 0,25 öset.
2021. febr. 19. 18:15
35/41 anonim 

válasza:

Fél éve szedek scippát és mostsem vagyok tünetmentes. Deviszont sokkal jobb így. Végre nem érzem magam kellemetlenül emberek között nem félek magamat adni. Nem félek attól hogy eltérjek a tucattol és úgy öltözzek ahogy nekem tetszik. A szorongás ami egész életemben jelen volt nagyrészt elmúlt. Nem is tudtam hogy szorongok amíg nem kezdtek pánikrohamok gyötörni. Annyira magátol értetődően vot része a személyiségemnek a szorongás hogy nem is vettem észre hogy ez nagy baj ami meggátol mindenben.
36/41 A kérdező kommentje:
35 ös de én nem tudok várni hónapokat egy gyógyszerrel mire beáll az nagyon sok idő. Max 1 hónap de több biztos nem. Az Escitilt szedtem pontosan 1 hónapig de csak mellékhatásokat tapasztaltam de javulást nem ezért abba hagytam. Utána kaptam vissza a Sertralint amit 9 évvel ezelőtt szedtem gondoltam most is beválik de sajnos nem. 3 hétig szedtem aztán felerősödtek a tüneteim és abbahagytam.
2021. febr. 20. 12:59
37/41 anonim 

válasza:

Ez a gond. 3 hét kevés idő egy antidepresszánsnak. 6 hét kell, hogy kialakuljon a pozitív hatása. Egyébként meg a 75mg Olwexya nem vészes. Nekem azonnal 150-et írtak ki belőle. Mellékhatások csak 4 napig jelentkeztek, utána nem volt gond.
38/41 A kérdező kommentje:
37 es na az tök jó. Én valahogy mégis tartok attól az olwexya gyógyszertől. Ezért íratok is mást a doktornővel előbb várok hogy egy kicsit tisztuljon még a szervezetem.
2021. febr. 20. 16:52
39/41 anonim 

válasza:

A nyugatón kívűl semmi más nem fog hatni azonnal. Minden egy-két hónap és addig szinte természetes ha még rosszabul is vagy. Ezért nem biztos, hogy a sertralin nem használt volna attól még mert a 3. héten rosszabul voltál. Az meg tényleg elég hanyag az orvosodtól, hogy ezt nem magyarázza el.
40/41 A kérdező kommentje:
Nekem azt mondta a Sertralint hagyjuk mert már úgysem fog beállni meg annyira rosszul voltam már tőle hogy nem akartam tovább szedni.
2021. febr. 20. 18:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!