Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a legjobb antidepresszá...

Melyik a legjobb antidepresszáns szerintetek?

Figyelt kérdés

Olyat mondjatok aminek viszonylag kevés mellékhatása van és hamar hat.

Escitilt,sertralint,Yarocent már próbáltam de azok nem váltak be. Esetleg valami mást tudtok ajánlani?

2021. febr. 19. 14:54
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
19 es a dokim azt mondta hogy az első este a Yarocenből csak felet vegyek be vagyis 15 mg ot másnap este már 30 mg ot. De én már a 15 mg tol rosszul lettem ezért azonnal hagytam id azt a gyógyszert.
2021. febr. 19. 17:20
 22/41 anonim ***** válasza:
De azt nem írod hogy mennyi idő telt el, pl. amíg a Sertraline abbahagytad és a Yarocent kipróbáltad. Mert ez pont okozhat olyan dolgokat, hogyha egyik nap még egyiket szeded másik nap a másikat, hogy rosszul leszel. A legjobb ha kb. két hét eltelik ilyen váltások között. Ha meg alacsony testsúlyod van a Yarocent lehetett volna úgy is, hogy 7,5 mg egy hétig, 15mg egy hétig és következő héten 30mg. Az nem hangzik jól hogy egyik nap 15 és másnap már 30.
2021. febr. 19. 17:31
 23/41 A kérdező kommentje:
összesen 1 nap telt el a két gyógyszer között. Az orvosom mondta hagyjam a Sertralint amikor visszamentem hozzá akkor már nem vettem be aznap és este a Yarocent vettem be.
2021. febr. 19. 17:34
 24/41 anonim ***** válasza:
Hát akkor ott a kérdésedre a válasz, hogy miért lettél valószínűleg rosszul tőle. Ahogy írtam, két hétnek kellett volna eltelnie a kettő között.
2021. febr. 19. 17:41
 25/41 A kérdező kommentje:
Akkor te mit tanácsolsz? Hagyjam egy ideig az antidepresszánsokat?
2021. febr. 19. 17:44
 26/41 anonim ***** válasza:
0%
Már leírtam sokszor a lehetőségeket. Továbbra is pszichoterápia és pontos diagnózis. Gyógyszeresen meg ürülj ki (feltéve hogy kibírod), legalább 2 hétig. Utána akár újra megpróbálhatod a 7,5 mgos yarocent egy hétig, utánna 15mg egy hétig és utánna 30 mg ahogy írtam.
2021. febr. 19. 17:46
 27/41 A kérdező kommentje:
Az orvosom egy szóval se mondta hogy 2 hétnek el kell telnie hogy eltudjam kezdeni a Yarocent.
2021. febr. 19. 17:47
 28/41 A kérdező kommentje:
Sajnos pszichoterápiára nincs pénzem úgy hogy marad a gyógyszer. De amúgy én is úgy gondolom hogy várni fogok 1 vagy 2 hetet amig kiürülnek a gyógyszerek a szervezetemből. De nyugtató nélkül sajnos nem fogom kibírni. A Frontint azt szerintem szedhetem addig úgy tudom 4 óra alatt kimegy a hatása. Antidepresszánst semmiképp nem fogok szedni egy kis ideig. Szerda óta már nem szedek amúgy.
2021. febr. 19. 17:52
 29/41 anonim ***** válasza:
Pedig semmi esetre sem volt jó lépés. Legalább a sertralint adagokat előtte fokozatosan csökkenteni kellet volna (50mg alá), meg olyat is lehet hogy egyiket lassan csökkented, miközben a másikat lassan növeled párhuzamosan. De azt hogy egy korábban normál terápiás dózist egyszer csak hirtelen elhagysz és másnap már egy másikat szedsz tuti nem jó ötlet.
2021. febr. 19. 18:00
 30/41 A kérdező kommentje:
de ilyen kis idő alatt lehetnek elvonási tünetek? Hiszen még nem szedtem 1 teljes hónapja a Sertralint. Az orvosmnak ezt tudnia kellett volna de már mindegy.
2021. febr. 19. 18:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!