Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Melyik a legjobb gyógyszer...

Melyik a legjobb gyógyszer szociális fóbiára?

Figyelt kérdés

2020. febr. 5. 14:34
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Kérlek csak legvégsőbb esetben szedj gyógyszert (ez esetben az orvos fogja felírni) A félelmeket 2 irányból lehet csökkenteni. Az egyik a terápia: sok segítséget kapsz a félelem okainak, jelentésének, eredetének megértéséhez és tudatosításához. Feltételezem, hogy ezek a múlt beli élményeidben és az ezzel kapcsolatos negatív beállítódásaidban gyökereznek. Ezt a tudásod elő lehet szedni minden olyan helyzetben, amikor a félelmek előjönnek és megakadályoznak valamiben. Ezek segítségével mindig tudatosan mérlegelni kell, hogy van-e ok a jelenben félelemre, vagy ezek csak a múltból jönnek. Ha úgy találod, hogy van oka, azt kell tisztáznod, hogy mi lehet a legrosszabb, ami történhet, és azt, hogy mi az előnye és mi a hátránya annak, ha továbbra sem cselekszel, inkább kivonod magad a cselekvés alól. Ez a belső illetve gondolati irány. A másik a külső, viselkedés felől indító megküzdés. Ez egyszerűen annyit jelent, hogy szembe meész a félelmeiddel. Ahelyett, hogy elkerülnéd az emberi kapcsolatokat, mondjuk egy listát készítesz arra vonatkozóan, hogy milyen kapcsolati helyzetekben gyakorolhatnád ezt. Lehet egy szorongás-sorrendet is kialakítani, a lista elejére venni a kevéssé nehéznek érzett helyzeteket és a végére a legnehezebbeket. Ezek alapján készíthetsz heti és napi terveket, fő, hogy pár héten keresztül minden napra jusson egy "megpróbáltatás". Amikor már a könnyebb helyzetek ben enyhülni kezd a szorongása, lépj tovább a nehezebbre. Én erre jutottam a pszichológussal, mi már átrágtuk ezt a témát.
2020. febr. 5. 14:52
 2/9 anonim ***** válasza:
18%
PÉNZ
2020. febr. 5. 14:58
 3/9 anonim ***** válasza:
30%
MDMA
2020. febr. 5. 15:42
 4/9 anonim ***** válasza:
4%
Kóla.
2020. febr. 5. 17:27
 5/9 anonim ***** válasza:
16%
Igyál. Keményen.
2020. febr. 20. 17:31
 6/9 anonim ***** válasza:
63%
Sertralin
2020. jún. 7. 01:10
 7/9 anonim válasza:
42%

Nem tudom, aktuális-e még a kérdés.

Én az Aurorix/Mocrim nevű gyógyszert kaptam. Nekem abszolút pozitív tapasztalataim vannak vele, sokkal energikusabb lettem, koncentráltabb, az alapvető közérzetemen is sokat segített, nem csak a szorongásos tüneteimen. Persze amikor elkezdtem szedni, volt egy ilyen nagyon eufórikus "felfelé menő hullámvasút" érzésem, de aztán ez szépen normalizálódott.

Viszont most a COVID miatt országos hiánycikk lett ez a gyógyszer sajnos...

2020. aug. 27. 14:15
 8/9 anonim ***** válasza:
13%

Amúgy csak úgy ideírom, hogy anno az MDMA-t pont erre találták ki.

Mai napig a legjobb, leghatásosabb és leggyorsabban ható szer.

2 gond volt (vagyis jelenleg is van) vele:

- Nem tesz jót a szívnek, megterheli. (Van aki nehezen alszik el tőle.)

- 1-2 hetet kell várni, hogy ugyan az a dózis ugyan úgy hasson. (Többet bevéve van ugyan hatása, de a szívet (és úgy amúgy az egész testet) nagyon megterheli!

2020. nov. 9. 19:51
 9/9 anonim válasza:

MDMA tényleg jó, viccen kívül.

Az viszont amit az első ír, hogy kerülj ilyen-olyan helyzetbe az nem jó.

Én kicsit félte, főleg csajozni. arátaim nyomatták, bátorítottak, bíztattak.

Most rá 2-3 év múlva a boltba is félek bemenni.

Dokival beszéltem pár hónapja azt mondta, hogy ez a legrosszabb egy fóbiásnak.

2021. szept. 21. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!