Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A mentális betegségem közreját...

A mentális betegségem közrejátszik abban, hogy nem tudok szemkontaktust felvenni egy emberrel sem?

Figyelt kérdés
Olyankor midig rosszul érzem magam és irritál. Egy ember szemébe se tudok nézni hosszabb ideig. Amikor suliba óra volt és kérdezett a tanár vagy modtam valamit a tanárnak akkor nem tudtam a szemébe nézni és a falat vagy a táblát néztem. Meg alapból se tudok úgy beszélni valakivel, hogy a szemébe nézek.

2021. febr. 18. 22:48
 1/4 anonim ***** válasza:

Basszus velem is ugyanez van, az osztályfőnöm azt mondta hogy autista vagyok, de én nem mondanám magam annak...ha az lennék, nem abba a suliba járnék ahova most..Egyszer kettesben beszélgettünk (ofőmmel), és azt mondta beszelgessek vele úgy, hogy folyamatosan a szemébe nézek, hát nem ment..kb 3 másodpercnél tovább nem bírok a másik szemébe nézni.

Járok különtanárhoz (matek), ott amikor csináljuk a feladatokat, és beszél hozzám, látom hogy ő engem néz, de én direkt a füzetet nézem, ha bele is nézek a szemébe, akkor is max 2-3 másodpercig.

Nagyon szeretném legyőzni ezt a "szorongást", vagy minek nevezzem, legyőzni, de nem tudom hogyan lehetne:(

2021. febr. 18. 23:04
 2/4 anonim ***** válasza:
Sokan észre vették hogy én is.... De ez mire utal.
2021. febr. 18. 23:13
 3/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
Semmire nem utal, ezt meg kell tanulni, anno nekem is nehezen ment.
2021. febr. 19. 06:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Én sem tudok az emberek szemébe nézni....

Hát ki tudja mi ez.

2021. febr. 19. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!