Mentális betegségeknél a "borderline" előtag mit jelent?
Figyelt kérdés
2021. febr. 18. 14:41
1/7 anonim válasza:
keress rá a guglival, rengeteg információ van róla.
2/7 anonim válasza:
Azt jelenti, hogy "határeset" illetve enyhébb formájú. Ebben a kontextusban jelentheti a borderline személyiségzavart is de ez egy különálló betegség. Nem tetted teljesen egyértelművé de az első valószínűbb.
3/7 anonim válasza:
Hat a Borderline szemelyisegzavar minden, csak nem enyhe. Nem is hatareset, csak regen kapta ezt az elnevezest. Nagyon konnyu utananezni.
Kiskorom ota ebben szenvedtem, neha meg szenvedek, de a gyogyszerek es talan az oregedes is, irjak, sokat segitenek.
4/7 anonim válasza:
Én két különböző magyarázatot próbáltam megadni. A borderline személyiségzavar esetében "határeset" a két hangulati állapot közötti ingadozásokra utal.
5/7 anonim válasza:
Valóban határesetet jelent de nem a hangulatingadozások miatt.
Azért kapta ez az elnevezést mert ez egy határvonal a neurotikus és a pszichotikus betegségeknél.
Kicsit máshogy megfogalmazva “betegebb”, mint egy neurotikus de “nem eléggé beteg”, mint egy pszichotikus.
6/7 anonim válasza:
Ja. Én is ebben szenvedek. Tök jó, hogy mire esetleg kigyógyulnék, akkor megfordul az egész mindenség. A lelkem jó lesz, a testem meg sz*r...
7/7 anonim válasza:
Az egy elég tág fogalom, teljesen enyhe tünetekkel lévőket és a semmitől teljesen kiakadókat is fedi, szerintem ha fejlődik majd még a pszichiátria, egy csomó mindenki más diagnózist fog kapni, annyira különböző súlyosságú és tünetű dolgokat fed le. Kicsit már el is indult, mert, impulzív és lelkileg labilis megnevezésként is fut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!