Még kb 11-12 éves voltam mikor láttam egy horrort. Nem volt valami erős, 16+-os volt csak, de annyira elkezdtem utána félni, hogy sehova sem mertem egyedül menni, még otthon a konyhába se. Azóta jópár év eltelt, és a kezdeti nehézségek után egész jól elmúlt, viszont elég könnyen bekapcsol nálam ez a félelem, elég csak olvasnom valami kisebb ijesztő dolgot. Pl most is ez van, alig merek egyedül lenni a szobámban, éjszaka meg nem tudok aludni, mert attól félek hogy jön valami démon. Tudom, hogy hülyeségnek hangzik így leírva, de valamikor ez el fog múlni? Már lassan 19 éves vagyok, és még mindig előtör olykor-olykor.
aqua diva i keep breathing, kiskorom óta félek tőle aztán párhete megtaláltam, azóta nyomott hangulatban vagyok . csomóan mondták hogy nem para de nekem az.. nem ajánlom meghallgatni ha érzékeny vagy
2021. febr. 13. 18:18
4/9 anonim válasza:
Ha egy kb. 7 éve látott film miatt rettegsz még mindig ennyire, akkor nagyon nem szeretnélek megbántani, de szerintem ennek valami teljesen más, lelki gond áll a hátterében. Mindenkinek volt már olyan film, ami után félt egy darabig (nekem is), de nem hinném, hogy ennyi éven át, ilyen intenzitással maradt volna meg az adott film bárkiben is.
Azt tudnám tanácsolni, hogy gondold át, mit láttál abban a filmben, amit esetleg a saját életedre is kivetíthettél. Esetleg megpróbálhatsz megnézni valami más típusú horrort (mondjuk Hitchcocktól a Psychot, abban nincsenek démonok), így ezzel talán segíthetsz magadnak átlendülni ezen az állandó rettegésen.
2021. febr. 13. 18:34
5/9 A kérdező kommentje:
4: de nem pont attól a filmtől félek, csak azóta nagyon paranoiás vagyok, azóta láttam egy csomó horrort szintén, azoktól is ugyanúgy félek. Csak ez a film volt a kezdet. Azóta megéltem egy szorongást is más miatt, pánikrohamokkal, de azon kb másfél év alatt túllettem.
2021. febr. 13. 20:48
6/9 anonim válasza:
Elnézést, akkor valószínűleg félreértettem a kérdésedet. Ebben az esetben szerintem csak szimplán nem neked való a horror műfaja, ne próbálkozz vele. Helyette nézz inkább valami olyan filmet, ami nem viseli meg ennyire a lelkedet :)
2021. febr. 13. 21:03
7/9 A kérdező kommentje:
6: rendben, csak sajnos túlságosan vonzanak a horrorok :D de próbálom mérsékelni
2021. febr. 13. 21:05
8/9 anonim válasza:
Akkor esetleg próbálj meg olyan filmeket nézni, amikben van valami ijesztő, de mégsem horror. Számomra ilyen pl. a Ponyvaregény, ami egyáltalán nem horror, de azért vannak benne a lélek számára durvább dolgok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!