Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kimondom internetfüggő vagyok....

Kimondom internetfüggő vagyok. Hogyan tudnék leszokni?

Figyelt kérdés
Azt hiszem már az is nagy dolog,hogy kimondtam,beismertem.Fogalmam nincs,hogy hány órát tölthetek el a gépem előtt,de 8 körül lehet összességében.Egész nap fent vagyok Msnen,de a gyakorikerdeseken és ismerkedős oldalakon is.Van,hogy 5 percenként ellenőrzöm,hogy történt-e valami új esemény ... kaptam mailt és hasonlók.Kiszoktam mozdulni,de alig várom,hogy már hazaérjek és szokás szerint bekapcsoljam a gépemet.Nem tudom,hogy szokhatnék le ... Szükségem van a sok információra meg arra,hogy embereket ismerjek meg.Köszönöm a tanácsokat.
2010. aug. 16. 22:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Én is internetfüggő vagyok. napi 8-9 óra amit online töltök. Sokszor még enni is 'elfelejtek', halogatok, stb.

Amikor legutóbb 4 napot töltöttem egy ismerősömnél, egy fél napig minden rendben volt, de azután maga volt a pokol számomra - 3 és fél napig "szenvedtem". Az utolsó nap már csak feküdtem, aludtam, csak hogy minél gyorsabban teljen az idő. Az ismerőseim, rokonaim azt hitték beteg vagyok. :D (egyébként bizonyos értelemben a net miatt igen).

Pedig ott lett volna lehetőségem megfeledkezni a netről, mert mentek kirándulni, stb. Szóval nekem az se jött be, hogy elmegyek nyaralni, környezetváltozásképpen. :S

Én is várom, hogy kinek milyen ötletei vannak, ami valóban segíthetne.

28

2010. aug. 17. 08:04
 12/21 A kérdező kommentje:
Kiprobaltam az oras modszert xD.Az elsonel parnal meg izgalmas volt aztan meguntam beallitani.Ma viszont csinaltam egy wallpapert es rairtam azokat a dolgokat,hogy miert nem jo annyit neten logni es,hogy helyette miket csinalhatnek :D es az miert lenne nekem jo.Hatha igy bevesodik a kis agyacskamba :D.
2010. aug. 18. 23:12
 13/21 anonim ***** válasza:

Próbáljátok meg úgy, ahogy a kábszerfüggők vagy gyógyszerfüggők. Ők se úgy szoknak le, hogy egyszercsak megszűnik a vágy. Sőt, jönnek az elvonási tünetek és az pokoli. Na, ilyenkor nem szabad bekapcsolni a gépet. Kell lennie egy holtpontnak, amikor hirtelen megkönnyebbülsz. De ehhez idő kell. És először nagyon rossz közérzettel fog járni. Üres lesz a világ. Én azt gondolom, csak akkor szabad újra gép elé ülni 10 percnél hosszabb időre, amikor az űr megtelik tartalommal. De nem internettel, meg hasonlókkal, hanem igazi élettel, rokonokkal, a pároddal, családoddal, olyan hobbival ami nem ragad ki az emberek közül. Ha ez megtörténik, és megtelt az űr, akkor lehet megpróbálni kontrolláltan újra gépezni.

Ez nagyon komoly probléma, a barátom észre se vette, de emiatt romlott meg a kapcsolatunk. Neki fel se tűnt, mennyire nem törődik már velem. Életünk legszebb évét örökre elszúrta és most már az se biztos, hogy együtt maradunk.

2010. aug. 18. 23:54
 14/21 anonim ***** válasza:
Számold össze, hány órát töltöttél már eddig is a gép előtt. Saccold meg, meddig fog élni a kutyád, az anyukád, a testvéred, mennyi ideig lesz még neked a barátnőd, na és ebből az időből vond le a gép előtt töltött időket: na pontosan ennyi idővel kevesebb ideig lesz veled ez a sok ember. Mindegyikük életéből levonhatod ezeket az órákat. És a sajátodéból is. Elveszett. Többnyire idegenekre pazaroltad.
2010. aug. 18. 23:58
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

Ez azért hülyeség.

Nem a kikapcsolt monitort bámulja, hanem ismerkedik, beszélget, haverkodik, nem időt pocsékol, hanem időt tölt el. És így is el lehet.

Énis netfüggő vagyok, nemigen vagyok haverkodós típus. Egyébként a legegyszerűbben úgy lehet leszokni, ha mi, függők közösen elmegyünk valahova, és elütjük az időt, elbeszélgetünk a dolgokról, miért gépezünk, és a végén feltesszük a kérdést:

-Miért gépezünk?

Amikor kialakulna egy megfelelő társaság, egész biztos, hogy csak akkor kapcsolnánk be a gépet, amikor a vírusírtó havi frissítésére kattintunk :).

2010. aug. 19. 00:11
 16/21 A kérdező kommentje:
Ez szeeeeep,de mi van,ha csak en vagyok ilyen "hulye" a kornyezetembol,hogy elmennek egy ilyen talira,hogy leszokjak?:DMeg szeretnek otleteket :P.Koszonom az eddigieket ^^.
2010. aug. 19. 05:01
 17/21 anonim ***** válasza:
Én albérletbe költöztem ahol nem volt net. 8 hónapig bírtam net nélkül majd végül vettem mobil netet.
2010. aug. 19. 10:36
 18/21 anonim ***** válasza:

én nem unatkoznék nélküle, mert baromira kellene készülnöm a nyelvvizsgára, de már 11 óra és nem álltam neki. Minden nap ez van: majd holnap elkezdem...stb...de nem megy

Ráadásul főzni sincs kedvem, így pizzázom....na ennek is vannak következményei:(((

2010. aug. 19. 11:00
 19/21 anonim ***** válasza:

Ismerkedik, beszélget, haverkodik...csak közben mindezt elfelejti a való életben is csinálni. Épp ez a baj, hogy azt az illúziót kelti, hogy nem vagy egyedül, pedig valójában olyan egyedül vagy, mint az ujjam, és ezt te is érzed, abban a pillanatban, amikor elsötétül a képernyő. Ezért érzed az ürességet, mert valójában nincs senkid. És ennek lehet oka az, hogy a valódi kapcsolatok kialakítása, ami nem kis fáradtsággal és rizikóval jár, elmarad ezek miatt.

A netfüggők találkozója nem lenne butaság. Benevezem a páromat:)

egy cyberözvegy

2010. aug. 19. 13:08
 20/21 A kérdező kommentje:

cyberovegy :))

Hat en szoktam eloben is talalkozni azokkal akikkel megismerkedem,csak sajnos sokkal tobb idot forditok a netes kapcsolatokra,mint az elokre ... Neten sokkal tobbel tudok egyszerre beszelni es attol felek,hogy ez a valovilagba sokkal lassabban megy ... lemaradok valakirol ugymond :)

2010. aug. 19. 14:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!