Kimondom internetfüggő vagyok. Hogyan tudnék leszokni?
Szia!
Én is internetfüggő vagyok. napi 8-9 óra amit online töltök. Sokszor még enni is 'elfelejtek', halogatok, stb.
Amikor legutóbb 4 napot töltöttem egy ismerősömnél, egy fél napig minden rendben volt, de azután maga volt a pokol számomra - 3 és fél napig "szenvedtem". Az utolsó nap már csak feküdtem, aludtam, csak hogy minél gyorsabban teljen az idő. Az ismerőseim, rokonaim azt hitték beteg vagyok. :D (egyébként bizonyos értelemben a net miatt igen).
Pedig ott lett volna lehetőségem megfeledkezni a netről, mert mentek kirándulni, stb. Szóval nekem az se jött be, hogy elmegyek nyaralni, környezetváltozásképpen. :S
Én is várom, hogy kinek milyen ötletei vannak, ami valóban segíthetne.
28
Próbáljátok meg úgy, ahogy a kábszerfüggők vagy gyógyszerfüggők. Ők se úgy szoknak le, hogy egyszercsak megszűnik a vágy. Sőt, jönnek az elvonási tünetek és az pokoli. Na, ilyenkor nem szabad bekapcsolni a gépet. Kell lennie egy holtpontnak, amikor hirtelen megkönnyebbülsz. De ehhez idő kell. És először nagyon rossz közérzettel fog járni. Üres lesz a világ. Én azt gondolom, csak akkor szabad újra gép elé ülni 10 percnél hosszabb időre, amikor az űr megtelik tartalommal. De nem internettel, meg hasonlókkal, hanem igazi élettel, rokonokkal, a pároddal, családoddal, olyan hobbival ami nem ragad ki az emberek közül. Ha ez megtörténik, és megtelt az űr, akkor lehet megpróbálni kontrolláltan újra gépezni.
Ez nagyon komoly probléma, a barátom észre se vette, de emiatt romlott meg a kapcsolatunk. Neki fel se tűnt, mennyire nem törődik már velem. Életünk legszebb évét örökre elszúrta és most már az se biztos, hogy együtt maradunk.
Ez azért hülyeség.
Nem a kikapcsolt monitort bámulja, hanem ismerkedik, beszélget, haverkodik, nem időt pocsékol, hanem időt tölt el. És így is el lehet.
Énis netfüggő vagyok, nemigen vagyok haverkodós típus. Egyébként a legegyszerűbben úgy lehet leszokni, ha mi, függők közösen elmegyünk valahova, és elütjük az időt, elbeszélgetünk a dolgokról, miért gépezünk, és a végén feltesszük a kérdést:
-Miért gépezünk?
Amikor kialakulna egy megfelelő társaság, egész biztos, hogy csak akkor kapcsolnánk be a gépet, amikor a vírusírtó havi frissítésére kattintunk :).
én nem unatkoznék nélküle, mert baromira kellene készülnöm a nyelvvizsgára, de már 11 óra és nem álltam neki. Minden nap ez van: majd holnap elkezdem...stb...de nem megy
Ráadásul főzni sincs kedvem, így pizzázom....na ennek is vannak következményei:(((
Ismerkedik, beszélget, haverkodik...csak közben mindezt elfelejti a való életben is csinálni. Épp ez a baj, hogy azt az illúziót kelti, hogy nem vagy egyedül, pedig valójában olyan egyedül vagy, mint az ujjam, és ezt te is érzed, abban a pillanatban, amikor elsötétül a képernyő. Ezért érzed az ürességet, mert valójában nincs senkid. És ennek lehet oka az, hogy a valódi kapcsolatok kialakítása, ami nem kis fáradtsággal és rizikóval jár, elmarad ezek miatt.
A netfüggők találkozója nem lenne butaság. Benevezem a páromat:)
egy cyberözvegy
cyberovegy :))
Hat en szoktam eloben is talalkozni azokkal akikkel megismerkedem,csak sajnos sokkal tobb idot forditok a netes kapcsolatokra,mint az elokre ... Neten sokkal tobbel tudok egyszerre beszelni es attol felek,hogy ez a valovilagba sokkal lassabban megy ... lemaradok valakirol ugymond :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!