Mit mondanátok a helyemben az ismerőseiteknek?
Én úgy hallottam hogy akik ilyen gondokkal küszködnek általában csináltatnak oda egy mutatós tetoválást, és akkor kevésbé feltűnő, nem látszik könnyen.
Erre sajnos nem lehet azt mondani hogy "bicikli baleset" mert úgy is mindenki tudni fogja, hogy mi történt. Semmi más nem hagy ilyen sebeket. A legjobb az, ha őszinte vagy velük, ha rákérdeznek megmondod hogy régen történt, nehéz időszakon mentél keresztül. Nekem van is egy ilyen csoporttársam, akinek vannak ilyenek a karján, ő is felvállalja, nem is rejtegeti, mert ezzel nem lehet mit kezdeni. Ez vagy te, nem tudják min mehettél keresztül, ne azzal törődj hogy mások mit gondolnak.
Szerintem sokkal jobban jössz ki az egészből, ha megmondod kerek perec, hogy mi történt, és hogy ez már a múlt, azóta jól vagy, mint hogy kitalálsz valami kamu sztorit valami műtétről esetleg, ők jófejségből bólogatnak majd, aztán a hátad mögött kibeszélnek. Az őszinteséget ők is értékelik majd, és nem hozzák fel később sem.
szerintem is az igazsággal jöhetsz ki ebből a legjobban, mondd meg , hogy nagyon rossz hangulatban voltál.
És akkor lehet, hogy először még érdeklődnek, hogy mi volt a baj, de te meg szal pl tapintatosan lepattintod őket, hogy beszéljetek másról, más témáról.
Mert amúgy különben meg azt fogják mondani,ha annyira egyértelmű, hogy mit csináltál,hogy hülyére veszed őket; és ők eztet meg biztos nem szeretik, tehát ezért inkább valld meg az igazságot,ha valaki megkérdezi, de szóval csöndesen, és megmondva, hogy ők is kezeljék diszkréten, mert nagyon rossz időszakod volt, nem szeretnéd világgákürtölni nagydobra verni, tehát minél kevesen tudnak róla, minél kevésbé forog ez közszájon, annál jobb. Tehát kezeljék diszkréten.
*hogy a te személyes ügyed és nem szeretnék kiadni másoknak,vagypedig inkább ne mondj semmit, mondd azt, hogy ne foglalkozzanak vele, hogyha valaki olyan is esetleg rákérdez
De szóval ne tegyél kárt önmagadban. Egyél inkább helyette csípős paprikát, azt a jó sötétzöldet; tud az erősebben csípni, mint a lelked fáj. :) Néha amúgy egy hagyma is jó. De arra figyelj, hogy ha erőspaprika-evéshez folyamodsz; mindig csak-és kizárólag kenyérrel kapd be, vagy sajttal, vagy akár mind a kettővel, és egyben semmiképp ne túl nagy falatot, valamint praktikus lehet, ha odakészítesz még magadnak egy pohár vizet esetleges "tűzokádós" -vészhelyzet esetére. De ha mindig kenyérrel együtt kapod be, nem lesz baj. Szerintem mégjobb lehet,ha a kenyér meg van vajazva; és még a sajt is esetleg enyhíthet a csípősségén; de theát lelki bánatra a csípőspaprikát mindenképpen tudom ajánlani, jót tesz. Ha meg épp kajálnál, a levesedbe is rakhatsz akár erőspistát, vagy ilyen nagyon kis mini pirospaprikákat. Olyan cefetül tud csípni az is,hogy eltereli a figyelmedet a bánatról. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!