Mi lesz, ha rivotrilra frontint veszek be?
Egy kérdéssel fordulnék hozzátok mert tanácstalan vagyok és már csak innen várhatok megértést, tanácsot, segítséget.
Kb. 3 éve kaptam rivotrilt szorongásra és pánikrohamokra, azóta a napi adagom 4 mg lett. Az most a baj, hogy bár bevettem, mégsem tudok lenyugodni. A hasam görcsben, a kezem jéghideg és reszket, sírógörcseim vannak, érzem azt a letompulást amit a gyógyszer okoz, fizikálisan, de a lelkem képtelen lenyugodni. Már próbáltam a figyelmem elterelni magamról, nem sikerült. Nincs kedvem semmihez. Pár napja ismerték fel rajtam a bipoláris depressziót, ami vegyül ugye ezzel a szorongással. Úgy érzem, megőrülök. Az lenne a kérdésem, hogy ugye bevettem a 4 mg rivót két adagban. Van itthon 0,5-ös frontin. Mi lenne velem, ha bevenném? Vagy azt hagyjam és vegyek be még 2 mg rivót? Totálisan nem tudom mit csináljak, folyamatosan arra gondolok, mi lenne, ha megölném magam de azt nem merem. Képtelen vagyok aludni, csak sírok és jönnek a szuicid gondolatok. Úgy érzem, mindent és mindenkit elveszítek, kicsúszik a talaj alólam. Mit csináljak? Vegyek be rivóra frontint? Könyörgöm ne bántsatok, az most tényleg nem férne be.
Segítség...
Nem értem, itt egyesek miből vélelmezik h elvonási tüneteid vannak, mikor kb. most szedted be az esti adagot.
Ezek csak nyugtatók, dózisfüggő anxilotikus (szorongás csökkentő), amnezikus (emlékezet kiesés) és hipnotikus (altató) hatásuk van, központi idegrendszeri depresszánsok. (Elég nagy mennyiségben minden cns funkciót elnyom, eszméletvesztést, végül légzésdepressziót és halált okoz.)
A gyógyszerek a hatásukat kifejthetik elnyújtottan is. Ha most bekapsz rá mást, lehet h alvas közben erik el a csúcshatást, és meghalsz.
Mind3 bogyó korszerűtlen, első generációs benzodiazepin családba tartozó nyugtató. Hosszú idővel lassan és fokozatosan, de biztos elbutulást okoznak.
NEM antidepresszáns. Pedig lehet, h neked az kéne (bár azok meg az első 2 hétben épp h súlyosbíthatják a tüneteket).
Mikor nekem szorongásom volt, antipszichotikumot kaptam, Kventiax-ot. Annak a hatása gyorsan kialakul. Ha gáz van, ne szégyelj mentőt hivni (112 vagy 104). Vagy ha bp-i vagy, hivhatod a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai klinikáját (ambulancia) is. Ott éjjel is van orvos. Mondd meg, h nagyon rosszul vagy, biztosan fogadnak.
Annak, aki a barbiturátokat belekeverte: ezek benzodiazepinek! Nem barbiturátok. A frontin és a rivotril mixelése nem okoz gondot. Egyedül annyi, hogy kereszttoleranciában állnak egymással, ezért nem érdemes mindkettőt szedni. Ha az egyikhez hozzászoktál, akkor már a másikhoz is. (4mg már hozzászokás, én is szedtem annyit.) Szóval nem lesz bajod, meghalni tuti nem fogsz tőle, legfeljebb rájössz, hogy tök hatástalan az egész. Ne azon gondolkodj, hogyan vegyél be még többet! Kezdd el csökkenteni a toleranciát, törekedj inkább a hatás maximalizálására, és a dózis minimalizálására!
Egy volt xanax függő
A barbiturátos barom lőjje főbe magát a szarságaival együtt...
Bicskanyitogató, mikor valaki a semmibe okoskodik.
Szedtem mindkettőt, kezdjük ott, nem véletlenül kellett. És nagyon jól tudom, mik az alkotórészei.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!