Szerintetek ez öröklődik, ha akarok majd gyereket?
Figyelt kérdés
Apám egy erőszakos alkoholista, többször meg akart gyilkolni részegen.
Alapjáraton egy nárcisztikus, őrjöngő vadállat, csak az van, amit a buta fejével kigondol, mindenen őrjöng, dührohamot kap. Az, hogy primitív tanulatlan bunkó az nem.
Ismerősömön is a fián kijött. A gyilkosok gyerekeiről is hallani, hogy azok lettek.
jan. 29. 05:39
1/5 Phoney válasza:
Az ilyesmi nem genetikailag öröklődik, hanem családi pszichokulturális mintaként, így képes meghatározni a személyiségfejlődés alapjait. A gyerek attól "örököl" ilyeneket, aki az első X évben neveli. Olyasmit is, amit a szülő nem tud magáról (pl. apád sem tudja magáról, hogy tanulatlan bunkó, neked meg ilyen apával biztosan vannak olyan bajaid, amiket majd jól "megtanítasz" a gyereknek, hiába nem akarod).
2/5 KataCoach válasza:
Ahogy az egyes írja. A viselkedés nem örökletes, hanem választott és/vagy tudatos és mint minta lehet követni.
3/5 anonim válasza:
A függőség és a mentális problémák öröklődhetnek, igen, van rá esély, hogy kijön rajta, de nem biztos. Ha a párod családja normális, te is az vagy, akkor kicsi a lehetősége.
4/5 anonim válasza:
Igen, szerintem inkább fogadj örökbe, ha mindenáron gyereket akarsz. Nem kell mindenkinek saját gyerek. Főleg akiknek ilyen problémáik vannak. Nálunk is a családban volt/van alkoholista, agresszív, semmirekellő. Pedig nem ilyen mintát látott a szüleitől.. Én sem kockáztatnám meg, hogy kifogok egy ilyet, aki majd megöl vagy terrorizzál később. Mert sajnos meh lenne rá az esély, hiába a jó nevelés. Szerintem nagyobb %-ban személyiségének múlik, kisebb részben a nevelésén, hogy milyen ember lesz valaki. Lehet terelgetni egy ideig, aztán amikor el kell engednek a kezét, nem feltétlen olyan lesz, mint amire nevelted.
5/5 anonim válasza:
Bocs, de én egyaltalán nem vállalnék gyereket ilyen háttérrel.
Nekem a depresszió fut a családban, nekem lesz egy kicsit több eszem mint anyámnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!