Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez öröklődik, ha...

Szerintetek ez öröklődik, ha akarok majd gyereket?

Figyelt kérdés

Apám egy erőszakos alkoholista, többször meg akart gyilkolni részegen.

Alapjáraton egy nárcisztikus, őrjöngő vadállat, csak az van, amit a buta fejével kigondol, mindenen őrjöng, dührohamot kap. Az, hogy primitív tanulatlan bunkó az nem.

Ismerősömön is a fián kijött. A gyilkosok gyerekeiről is hallani, hogy azok lettek.

jan. 29. 05:39
 1/5 Phoney ***** válasza:
49%
Az ilyesmi nem genetikailag öröklődik, hanem családi pszichokulturális mintaként, így képes meghatározni a személyiségfejlődés alapjait. A gyerek attól "örököl" ilyeneket, aki az első X évben neveli. Olyasmit is, amit a szülő nem tud magáról (pl. apád sem tudja magáról, hogy tanulatlan bunkó, neked meg ilyen apával biztosan vannak olyan bajaid, amiket majd jól "megtanítasz" a gyereknek, hiába nem akarod).
jan. 29. 06:18
 2/5 KataCoach ***** válasza:
39%
Ahogy az egyes írja. A viselkedés nem örökletes, hanem választott és/vagy tudatos és mint minta lehet követni.
jan. 29. 06:40
 3/5 anonim ***** válasza:
74%
A függőség és a mentális problémák öröklődhetnek, igen, van rá esély, hogy kijön rajta, de nem biztos. Ha a párod családja normális, te is az vagy, akkor kicsi a lehetősége.
jan. 29. 07:32
 4/5 anonim ***** válasza:
18%
Igen, szerintem inkább fogadj örökbe, ha mindenáron gyereket akarsz. Nem kell mindenkinek saját gyerek. Főleg akiknek ilyen problémáik vannak. Nálunk is a családban volt/van alkoholista, agresszív, semmirekellő. Pedig nem ilyen mintát látott a szüleitől.. Én sem kockáztatnám meg, hogy kifogok egy ilyet, aki majd megöl vagy terrorizzál később. Mert sajnos meh lenne rá az esély, hiába a jó nevelés. Szerintem nagyobb %-ban személyiségének múlik, kisebb részben a nevelésén, hogy milyen ember lesz valaki. Lehet terelgetni egy ideig, aztán amikor el kell engednek a kezét, nem feltétlen olyan lesz, mint amire nevelted.
jan. 29. 23:16
 5/5 anonim ***** válasza:
56%

Bocs, de én egyaltalán nem vállalnék gyereket ilyen háttérrel.

Nekem a depresszió fut a családban, nekem lesz egy kicsit több eszem mint anyámnak...

jan. 30. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!