Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan küzdjek meg a bűntudatt...

Hogyan küzdjek meg a bűntudattal, ami a múltban elkövetett dolgokért kísért?

Figyelt kérdés

Járok pszichológushoz, tehát ő feltép bizonyos be nem gyógyult sebeket, és amint vége az ülésnek, minden alkalom után sírok és rosszul érzem magam (ez elvileg azt jelenti, hogy jó irányba halad a kezelés). Fel kell dolgoznom azokat az emlékeket, tetteket amelyekkel már nem tudok azonosulni, mégis bűnösnek érzem magam azért, hogy valaha is elkövettem őket.

Önző egoista voltam, aki arra várt, hogy fényezzék és dicsérjék őt. Hogy ennek mi állhatott a hátterében, azt nem tudom, valószínűleg szeretetre vágytam, meg arra, hogy fogadjanak el. Mindig problémám volt a beilleszkedéssel, nem érdekeltek a szociális normák, sőt tisztában sem voltam velük. A gimiből kiutáltak, mert többet képzeltem magamról, mint ami voltam, legalábbis úgy kommunikáltam le, hogy én okosabb vagyok és jobb náluk (ami csak olyan szempontból igaz, hogy szinte minden tantárgyból én teljesítettem a legjobban). De nem maradtak barátaim, ezért 18 évesen megszerveztem egy klubbot pár alsósnak. Mintha a tanárnénijük lettem volna, mindenben kaptak tőlem élettanácsokat, könyveket adtam nekik, és felnéztek rám. Úgy éreztem tartozom valahová, bár felfogtam, hogy ők gyerekek voltak még, de ez nem akadályozott meg abban, hogy továbbra is ilyen klubbokat szervezzek nekik. Sokan emiatt kinevettek, 1-2 tanár is beszólt, hogy miért lógok 11-12 éves gyerekekkel? Miért nem barátkozom a kortársaimmal?

Nagyon magányos voltam, az egész osztály kiközösített, és most visszagondolva, nagyon bánom, hogy úgy viselkedtem, ahogy. Szégyellek visszagondolni arra, hogy nem viselkedtem átlagos 18 évesként, hanem alsósokkal lógtam a szabadidőmben, amit most már visszagondolva elég furának is látok.

Utána felnőttem, elfelejtettem az egészet, lett egy nagyon jó melóm, és a főnököm megkért arra, hogy vigyázzak egy kis ideig a gyerekére. Talán ez provokálta ki az emlékeket, meg a szégyenérzetet azért, ahogyan viselkedtem.

Hogyan dolgozzam fel azt, hogy a szegény gyerekeket arra használtam, hogy legyen társaságom, érezzem, hogy tartozom valahová, és azt hogy képtelen voltam az önzőségem miatt a kortársaimmal barátkozni? Sokszor visszajönnek az emlékek is, ahogyan a gimi folyosóján 4 alsóssal kártyáztam, a többiek pedig kinevettek.

2021. jan. 14. 22:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ezzel nincs baj...

Azert nevettek ki mert ott colt wgy falka vezer es a kicsi kutyak nyaltak neki..

Elmondom szar erzes nyalni valakinek...

Te jol cselekedtel es jo eleted van

Azoknak van most szar eletuk mert tovabb nyalnak valakinek.. :)

2021. jan. 14. 22:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Mit kellett azon nevetni hogy 5 ember kártyázik? Nem korfüggő a dolog. Ha érdekelte volna őket, kártyázhattak volna ők is. Ha egyszer tény hogy okosabb voltál náluk, okosabb voltál, hazudhattál is volna de minek. Maga a tény irritálta volna őket továbbra is. Vannak akiket örökké zavar hogy mások okosabbak, vannak akiket nem.
2021. jan. 14. 22:35
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem azon, hogy 5 ember kártyázik, hanem egy 18 éves és 4 kisgyerek.
2021. jan. 14. 22:38
 4/11 anonim ***** válasza:
A kártya az jó dolog, gyerekekkel is lehet kártyázni. Szerintem örültek neki a gyerekek.
2021. jan. 14. 22:41
 5/11 anonim ***** válasza:

Azzal nincs baj...

Ne nevettes :)) hallottam olyat aki 18 evesen autokat tologatott meg...

De jol erezte magat ennyni

2021. jan. 14. 22:42
 6/11 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megkérdezném azokat az akkori gyerekeket, hogy milyen emlékeik vannak azokról a klubbokról. Ugyanis lehet, hogy emberileg igenis tudtál nekik adni értéket, az teljesen mindegy milyen szándékból.
2021. jan. 14. 23:07
 7/11 anonim ***** válasza:
25%
Semmi baj nincs azzal hogy kilóg valaki a sorból. Azzal volt a baj nálad hogy te nagyon nagyra voltál magaddal. Vagy vagy is. Pedig minden ember egyenlő. Az elért eredményeid senki sem fogja megkérdezni amikor meghalsz. Az ami számít az életben az a család a szeretet a barátok. Ugye a hova tartozás érzése attól hogy valaki okos még lehetne arra is okos hogy ne építse le az emberi kapcsolatait. Vannak emberek akiknek iskolai eredményei nem éppen virágzóak én sok ilyet ismerek de mégis valahogy annyira talpraesettek életre valók. Engem sem szerettek az iskolában mert az én szüleimnek nemvolt pénzük drága ruhákra. De azóta én keresem a pénzt a ruháimra és gyönyörű családom van és jóképű férjem amit megiregyelnek a volt osztály társak akik már kitudja hányadik apától várják a kistesót vagy sosem voltak menyasszonyok. Rajtam nevettek de mindig az nevet aki utoljára nevet. 🤣😅 A karma dolgozik.
2021. jan. 15. 16:37
 8/11 anonim ***** válasza:
35%
Utolsó azért, az elég gáz, hogy annyi az összes dolog, amit az életben fel tudsz mutatni, hogy felcsinált egy jóképű férfi, és erre vered a melled, írom ezt férfiként.
2021. jan. 15. 18:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Ajaj nagy baj hogy te csak ennyit láttál meg ebben...

Nem verem magam semmire csak véleményem van. Ami bárkinek lehet. Milyen duma ez hogy felcsinált. Undorító szöveg. Jómodor ha már férfinek nevezed magad?

Van családom igen és szeretem őket őkis engem ami nagy kincs ebben a mai gusztustalan világban. Ittvagy teis egy jó példa erre. Csak az utálkozás megy meg az ujjal mutogatás de nem baj. Engem nem zavarsz 😇 töltsd ki a keserűségedet rajtam ha attól jobban érzed magad.

2021. jan. 16. 07:14
 10/11 anonim ***** válasza:
48%
Kettőnk közül a te kommented csöpögött a rosszindulattól. Én csak szimplán megjegyeztem, hogy gáz vagy. :-) Ezerszer többre becsülöm a kérdezőt akiben felmerül egyáltalán, hogy hibázhatott az életben, mint a hozzád hasonló magas lóról, a jóból arcoskodó karmázó egókirálynőket. Semmit nem tanultál az élettől.
2021. jan. 16. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!