Ha valaki kövér, vagy csak egy kicsit is túlsúlyos, miért eszik továbbra is hízlaló ételeket, noha néha "bűntudattal"?
Nem gondolják, hogy csak tovább rontanak a helyzeten? Miért nincs önuralmuk? Milyen érzés, amikor a tükörbe néznek? Elég sz@r lehet, már bocsánat a kifejezésért.
Nem szeretnék senkit megsérteni, csak nem értem őket. :(
Ha pedig jobban kinyitjuk a szemünket láthatjuk, hogy az emberek többsége formátlan, súlyfelesleges...
21:32
Kicsit több kiló van rajtam, mint kéne, néha feljön rám még pár, néha leadok egy-kettőt. Én meg tudom állni, hogy ne hízzak el. Mert tudok eleget mozogni, és ha éppen ünnep van, tudom, többet eszek, mint a normális, aztán utána meg kevesebbet, hogy kompenzáljam.
De ez nem így működik mindenkinél, sok embernek vígasz, vagy stresszoldó a kajálás. Egy idő után beletörődnek, vagy nem is akarnak küzdeni a súlyfelesleg ellen. Tök megértem őket, én is inkább lennék nehezebb, minthogy fogynom kéne.
Biztos sokaknak rossz tükörbenézni, de ennyi erővel hozhatnád a dohányosokat, vagy drogosokat, vagy depressziósok közül azokat, akik vagdalják a kezüket, anorexiásokat satöbbi. Miért? Mert kényszerük van rá.
De ugyanilyen kényszer az is, ha valaki "izomfej", nem bír megfelelni magának, és a csúnyaságig testépít.
Ha jobban kinyitod a szemed, rájössz, nem az számít, hogy mennyi pluszkiló van valakin, hanem, hogy milyen ember.
Ezt a kérdést kb. kéthetente felteszed. Mi vele a célod? Magadnak akarsz bizonyítani, vagy másokat leszólni? Nem értem.
Sok ember azért hízik el, mert fogalma sincs a dolgokról, lát rossz példákat a környezetében, aztán követi őket. Másfelől meg mindenkinek a maga teste a természetes, ha valaki túlsúlyos, számára ez nem annyira szembe tűnő, mivel azt a képet szokta meg a tükörben.
Amúgy az anorexiásokkal mi a helyzet? Ők vajon tisztában vannak a dolgaikkal, a te szemléleted szerint?
Aki dohányzik ugyanúgy mérgezi magát, mint aki rosszul táplálkozik, plusz még a körülötte levőket is!
Az anorexiásoknak szintén rossz az önmagukról alkotott képük, tőlük is megijed az egészséges ember, ha rájuknéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!