Meddig tart az olanzapin(parnassan) megvonás?
30
A páciens ezzel kezdte a kérdezést, "úgy döntöttEM".
Minden szó, ami nem próbálja meg lebeszélni a nyilvánvaló butaságról, az jóformán pártolja.
Az, hogy ő később ide lökte az orvos mondta dumát bullshit, ahogy az is, hogy 5mg ról nem kellene fokozatosan.
Az olanzapine egyrészt rendkívül erős, kellemetlen elvonási tünetekkel jár, másrészt meglehetősen hosszú is. Körülbelül 2 hét, mire elkezdődik, és 2-4 hét, amíg tart, mivel rettentően magas a felezési ideje.
Ezenfelül ezt a gyógyszert TILOS orvosi utasítás nélkül elhagyni. Okkal lett felírva! A hallucináció, téveszme NEM elvonási tünet, hanem annak a betegségnek a tünete, amire kapta!
Azért kapta, mert a többi kevésnek bizonyult. Mint látható, nem tévedés történt ott. Az ilyen gyógyszer nem úgy működik, hogy szerintem 2 elég, mert a 3 az sok. Szerintem...
Nagyon súlyos problémákat okozhat ez. Nem véletlen tilos abbahagyni így. Nem csak az elvonási tünetekről van szó, hanem arról is, hogy fel kell tudni mérni, hogy a páciens hogy reagál arra, ha nem kapja a gyógyszert. Mint látható SZARUL. Felelős orvos ilyet nem csinál, felelős beteg sem!
Felelős kommentelő sem olyat, hogy ezekre nem figyelmeztet.
Alapvetően tévedésben élnek páran. Én elhiszem, hogy lehet azzal mosni a kezet, hogy "a kérdésre válaszoltam", de alapvetően szabály minden ilyen közösségben, hogy hasonló helyzetben próbáljuk a helyes útra terelni megtévedt embertársunkat.
Ugyebár nem árt tudni, hogy ez rendkívül tipikus a pszichotikus betegek körében. A skizofrének nagy része ezt csinálja, évente franc tudja hányszor, aztán lehet vinni befelé, mikor a realitás elment szépen nyaralni egyet. Ő meg az akut osztályra
Akkor Csernus véleménye - mely szerint a kéretlen tanács erőszaktétel- nem több mint szakmaiatlan, etikátlan orvosi magatartás?
Értem, hogy a tanácsod a jóindulat túlcsordulása, de az is alapvető társadalmi szabály, hogy bölcs ember nem rongálja kéretlen véleménnyel a másikat. És ez nem mosakodás, vagy a lelkiismeretünk megnyugtatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!