Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meddig tart az olanzapin(parna...

Róbert dávid kérdése:

Meddig tart az olanzapin(parnassan) megvonás?

Figyelt kérdés
Tehát 2 hónapig szedtem ezt a gyógyszert,és 5 mg nál úgy döntöttem le teszem,csak kizárolag azért is mert szedek mellete még két féle antipszchiotikumot Reagila,Amitrex. Nem szerettem volna hogy legyen bármiféle bajom,esetleg korházba kerülni tőle.Azóta nyugtalanságom van,estéként verejtékezek,hallucinálok kicsit,nehezen megy az alvás. Mennyi idő,hány nap mire ezek elmúlnak? 29/F

2020. dec. 10. 07:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

10

Nem címeztem senkinek, te vetted instant magadra, és álltál neki védeni magad. Egyszerűen már veszélyesnek ítélem meg a témakörben való kommentelési szokásokat.

2020. dec. 10. 12:52
 12/33 anonim ***** válasza:

Tisztelettel kérlek, vegyél vissza a lendületből! A soraimba többet, és mást olvastál bele mint aminek szántam. Mi a gondod, melyik szó, betű, vagy mondat zavar? A pszichiátriai gyógyszerek adagjának csökkentése (orvosi utasításra, vagy anélkül) is hosszú + nehéz út.

Mellékesen megjegyzem, hogy a kommunikáció elcsúszására adott regulázó reakcióddal szemben van némi ellenérzésem , mely kiküszöbölhető lett volna, ha előbb kérdezel, tájékozódsz, egyeztetünk, és nem csak a félinformációkból kreált vélt igazságoddal bombázol. Gyakran kerülsz ilyen félrecsúszott diskurzusba?

Amúgy sem velem/velünk kell interakcióba lépned, a válaszaiddal személyesen a kérdezőt célozd meg.

2020. dec. 10. 12:57
 13/33 anonim ***** válasza:
Dehogynem, mindenkinek címezted aki válaszolt, és ennek volt némi lekezelően sértő jellege.
2020. dec. 10. 13:01
 14/33 anonim ***** válasza:

12

Még mindig nem lettél megszólítva, te vagy az, aki ezt tette. Ha problémám lesz valamivel, jelezni fogom, -ahogy tettem-, jelen esetben a "közösséggel" van problémám.

Ezen felül továbbra is azzal van bajom, hogy az egyetlen elfogadható mondat nem került be senkinél, a "húzz az orvoshoz, és ott kérdezz ilyet" című mondat.

"A vegyél vissza a lendületből" mondatodra pedig az a válaszom, hogy nem kívánok visszavenni belőle, köszönöm szépen, de elérem a céljaim így.

És igen, mindenkinek címeztem, és senkinek. Van az a tipikus mondásom, hogy "akinek nem inge, nem veszi fel, de neked látom jól áll"

A jövőben kicsit felelőssebben, máris jobb lesz minden, meglásd. A "nem kell vele\ünk" interakcióba lépni pedig, hát... Ez megint nem az a műsor, ahol így mennek a dolgok, ismétlem, az én szememben másképp mennek a dolgok.

2020. dec. 10. 13:07
 15/33 SinvilasMeldrosa ***** válasza:
😅Kérdező! Pro-kontra kiválogathatod amit tudni akartál.🤔
2020. dec. 10. 13:07
 16/33 anonim ***** válasza:
#14 én tapasztalataim szerint írtam le amit leírtam mivel volt szerencsém a gyógyszerhez sajnos. Hála istennek kiderült hogy felesleges. Én csupán annyit írtam hogy nekem semmi gondot nem okozott az elhagyása. Te játszod a felsőbbrendű szent szerepet. Ha nem tetszik amit látsz akkor el lehet szépen ballagni máshová. Itt nem szakemberek vannak, akármennyire is szeretnéd. Ez egy segítő csoport ahol a tapasztalatainkal segítjük a másikat. Lelket öntünk belé, sokszor csak erre van szükség hogy végre valaki meghallgassa őket és megértse. Ez a segítség nyújtás, hiába állítasz mást
2020. dec. 10. 17:23
 17/33 anonim ***** válasza:

16

Hm... Tehát én tudom, hogy valakinek nem kellene egy gyógyszert abbahagynia, nem figyelmeztetem erre, hanem segítem ebben, és ez a segítség

Hát itt nyilvánul meg az, hogy nem vagy szakember :D És, amikor szólnak vered a nyálad, és nem megérteni akarod.

Ez gáz

Az ilyenbek ilyen helyen írnia sem lenne szabad.

Egy segítő Facebook csoportban 2 maximum 3 ilyen húzás, és kihajítanak.

2020. dec. 10. 18:27
 18/33 A kérdező kommentje:
a doktorúr azt mondta beszéltem ma vele hogy ez igy sok ,és hogy ne szedjem, vannak elvonási tüneteim a doktorúr szerint nem lehetnek tőle mert 5 mg ot szedtem. izzadok,téveszméim vannak furcsán érzem magam.
2020. dec. 10. 18:28
 19/33 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam hogy hagyja abba! Szövegértés ember! A saját tapasztalatból írtam. Osztod itt az észt meg kioktatsz mindenkit de milyen alapon? Ha nem vagy szakember akkor légyszi hagyd abba.
2020. dec. 10. 18:31
 20/33 SinvilasMeldrosa ***** válasza:

Az emberek nem egyformák, így a gyógyszer hatása, vagy elhagyási tünetei sem egyformák.

Lál-lám, előkerült a kérdező. Ennek örülünk. És kiderült, hogy nem a saját ötlete alapján hagyta el a gyógyszert, hanem a dokijával egyeztetett.

17#!Csak igaza lett az egyik válaszolónak, hogy előbb járt a szád mint az a nagy eszed.... ami nem is olyan nagy.

2020. dec. 10. 18:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!