Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Meddig tart az olanzapin(parna...

Róbert dávid kérdése:

Meddig tart az olanzapin(parnassan) megvonás?

Figyelt kérdés
Tehát 2 hónapig szedtem ezt a gyógyszert,és 5 mg nál úgy döntöttem le teszem,csak kizárolag azért is mert szedek mellete még két féle antipszchiotikumot Reagila,Amitrex. Nem szerettem volna hogy legyen bármiféle bajom,esetleg korházba kerülni tőle.Azóta nyugtalanságom van,estéként verejtékezek,hallucinálok kicsit,nehezen megy az alvás. Mennyi idő,hány nap mire ezek elmúlnak? 29/F

2020. dec. 10. 07:44
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

18

Mi a diagnózisod?

2020. dec. 10. 18:46
 22/33 anonim ***** válasza:

20

Nekem járt az eszem, és megkérdeztem, veletek ellentétben

19

Az vagyok.

2020. dec. 10. 18:47
 23/33 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig nem az orvos mondta

1, az olanzapinet tilos cold turkeyben elhagyni

2, "úgy döntöttem le teszem,"

"Tehát 2 hónapig szedtem ezt a gyógyszert"

Érdekes dolgok ezek

A hallucinacio sem elvonási tünet, hanem az a tünet, amire a gyógyszert adták. Egy tipikus eset ez...

Bravo

2020. dec. 10. 18:51
 24/33 SinvilasMeldrosa ***** válasza:

Te tényleg csak azt látod meg a válaszainkból amit a szűklátókörűséged láttatni enged.

Azért jót nevettem, a kérdező válasza fricska volt az okoskodásodra. Rosszul mérted fel a helyzetet, és észre sem vetted, hogy eltájolódtál Tetszeleghetsz az empatikus, felelős, irgalmas szamaritánus szerepben, az a fajta ember lehetsz aki csak beszél, de nem cselekszik. A ránk szánt időddel Róbert dávidot is megcélozhattad volna.

2020. dec. 10. 18:57
 25/33 anonim ***** válasza:

Velem hiába beszélsz így, és hiába hazudsz.

Protokoll szerint tilos hirtelen elhagyni, 2.5 et ugyan úgy, mint 15 öt.

Ezen felül olyan nincs, hogy felírja neked, szeded 2 hónapig, majd hirtelen azt mondja, "oh, ez sok lesz".

A pszichozisod pedig a betegséged visszatérése, nem az elvonási tünet.

2020. dec. 10. 18:57
 26/33 anonim ***** válasza:

25

Én értem, hogy nincs igazi tapasztalatod azzal, hogy milyenek a betegség tudat nélküli emberek, és miket szoktak csinálni, én viszont igen.

Ahogy azt is, hogy egy orvos nem utasít arra senkit, hogy ilyen módon hagyja el ezt a gyógyszert.

Igazából szinte semmilyen pszichiátriai gyógyszert nem hagyatnak el hírtelen, csak akkor, ha valami nagy baj van.

Itt a baj nem létező, csak valaki a fejébe vette, hogy 2 az elég, 3 az sok.

Nyilván azért lett 2 honapja felírva, mert a kérdezőnek problémái voltak előtte.

Mint látjuk vissza is térnek, ahogy a tankönyvben az írva vagyon.

Sajnálom, hogy ilyen szinten megy itt a kommunikáció, valaki épp önveszélyes kezd lenni, és megy tovább biztatása.

2020. dec. 10. 19:01
 27/33 anonim ***** válasza:

28

Ennek nincs értelme barátom, átmehetsz nyugodtan a céltalan személyeskedésbe is akár, teljesen mindegy.

A senki sem hazudik pedig igazán vicces, legalább vedd a fáradtságot, és használd az internetet.

Szólj, ha találtál olyat, ahol azt írják, hogy az olanzapinet ellehet hagyni ebben a formában! Addig viszont, amíg ilyet nem találtál, ne jelentsd ki, hogy ki hazudik, és ki nem.

A kérdést ezúttal pedig jelentem, ami itt zajlik az etikailag helytelen

2020. dec. 10. 19:04
 28/33 anonim ***** válasza:
És nyugodtan jelenthetsz te is, igazán vicces annak tükrében, hogy az imént olyan kijelentéssel éltél, amiért akár a bokád is megüthetnéd, persze ilyen környezetben ez bocsánatos dolog, de a jövőben tartózkodj az ilyen súlyos kijelentésektől, ha lehet
2020. dec. 10. 19:06
 29/33 anonim ***** válasza:

"- Ha idő előtt abbahagyja a Parnassan szedését

- Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, ha már jobban érzi magát. Fontos, hogy mindaddig folytassa a Parnassan szedését, amíg azt orvosa javasolja.

- Ha hirtelen abbahagyja a Parnassan szedését, előfordulhat verejtékezés, álmatlanság, remegés, nyugtalanság, vagy hányinger és hányás. Kezelőorvosa javasolhatja az adagok fokozatos csökkentését a kezelés befejezése előtt.

- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét"

Nem tudom melyik része nem világos?

2020. dec. 10. 19:09
 30/33 SinvilasMeldrosa ***** válasza:

"Sajnálom, hogy ilyen szinten megy itt a kommunikáció, valaki épp önveszélyes kezd lenni, és megy tovább biztatás."

Senki nem bíztatta a kérdezőt.

"A kérdést ezúttal pedig jelentem, ami itt zajlik az etikailag helytelen"

Ez hangzatos, mármint az etikát emlegetni. De itt senki senkit sem ösztönzött észszerű, a józan ész alapján meghozott optimális, és helyes döntéssel szembemenő cselekedetre, jelen esetben önkényes gyógyszerelhagyásra.

Kezdjük előlről, mert a 'páciens' is elmenekült.

2020. dec. 10. 19:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!