Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy segítsek...

Mit tegyek, hogy segítsek magamon? (Pszichológusra nincs pénzem.)

Figyelt kérdés

Röviden tömören...17 éves koromra készen álltam feladni az életet. Viszont megismertem párom, aki 18 éves koromban elszöktetett a családi házból, így egy új esélyt kaptam.

Még mindig visszajárunk oda, tartjuk a kapcsolatot, amit én és párom sem értünk, miért. Szerinte túlságosan háttérbe helyezem a saját érdekeim.

Nem tudom túltenni magam a múlton. Ahányszor ott vagyunk az összes seb újra felszakad. Párom erre csak annyit mond "az már elmúlt", de 18 évet nem tudok csak így félre seperni.

A fejemben a nap minden percében hallom a végtelen üvöltözést, ha lecsukom a szemem, akkor pedig látom is leperegni az éveket. Rémálmok gyötörnek...de legalább már tudok aludni többet, mint 3-4 óra.

Emellett, leérettségiztem, munkakereséshez is láttam, de eddig (május végén kezdtem) sikertelenül. Mindenhova jelentkezek, de visszautasítanak, és bár párom próbál nyugtatni, én úgy érzem, lehúzom őt. Hihetetlen ember, nagy jövő áll előtte.

Össze vagyok törve, és nem tudom, hogyan tudnék magamon segíteni. Egy vitánkban a párom hozzámvágta, hogy: "Magad miatt sosem leszel boldog.", és azóta ezen gondolkozom, hogy igaza van.

Változni/változtatni akarok érte és magamért, de nem tudom, hogyan. Tudtok segíteni, tanácsokat adni?

2020. nov. 24. 10:39
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

8-ashoz csatlakoznek, es tamogatom az irast.

A pszichologusom tudta, hogy szoktam meseket irni, de gonosz szereplo nem volt benne. Egyszer mondta, hogy tegyek bele gonosz szereplot is. Ket mese szuletett akkor, es nagyon felkavart, mert lattam magam a szereplokben es hogy en miket csinaltam, hogy elnyerjem valakinek a figyelmet, mikozben meg sem erdemelte. Es nagyon erdekes volt, hogy a megoldaskent adott tanacsokat tenyleg akar magamnak is adhattam volna. Amikor meseben irtam le a tortenteket, akkor kivulrol tudtam szemlelni az esemenyeket.

Emiatt en is javaslom az irast: amellett, hogy oromet okoz, megvizsgalod magad is. Nekem ez a kreativ iras valt be.

2020. nov. 25. 07:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!