Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ül csendben a terapeutám...

Miért ül csendben a terapeutám és miért mindig csak én beszélek?

Figyelt kérdés

Evy féléve járok terápiára, úgy érzem, nem tudunk kapcsolódni egymáshoz, mert csendben van. Bármit mondok, ő nem kérdez, csak nagyon ritkán. Elmondtam neki, hogy zavar és arra sem reagált, hanem csak nézett rám addig, ameddig a kellemetlen csend miatt ismét meg nem szólaltam. Az elég fura volt. Más is tapasztalt már ilyet?

A végén viszont kedves és mindig mondja, hogy vár következő alkalommal.

2020. nov. 23. 23:29
1 2 3 4 5
 31/48 anonim ***** válasza:
19%

30

Akkor hidd azt nyugodtan, hogy közben keresztrejtvényt fejt a doki, bár ezzel a mentalitással nem tudom minek mész oda... Istenem

Visszajelzés? Majd kapsz, ha tudja pontosan mit kell tennie! Amíg nem tudja, nem reagál, nem befolyásol. Mit nem lehet ezen érteni?

A páciens menjen akkor keressen magának beszélgetőpartnert... Nem tudok mit mondani, felfogási problémák is akadnak, meg némi olyan szintű énközpontúság, hogy elképesztő... Bizonyára a doki nem szokott ott lenni fejben - ezért nem ment csődbe még a praxisa, nem de bár??

Jézusgyerele

2020. nov. 24. 11:29
 32/48 anonim ***** válasza:
69%

Jól van, te is biztos empatikus és megértő szociális dolgozó vagy, ‘jézusgyerele’.

Kezet foghatsz a kérdésben említett pszichológusokkal.

És akkor csoda, hogy ilyen nagy az öngyilkossági arány az országban?

2020. nov. 24. 11:35
 33/48 anonim ***** válasza:
25%

32

Elég nagy az empátiám, eltaláltad. Az empátia nem azt jelenti, hogy minden helyzetben simogatjuk a másik buksiját, főleg nem akkor, ha például egy olyan emberrel van dolgunk, akinek egy olyan sémája van, amit azzal erősítenénk.

Az empátia az, hogy beletudom a másik problémájába érezni magam. A szakértelem az, ha erre a helyes reakciót adom, az ő érdekében.

Nem csoda! Úgy nem az, hogy még névtelenül is azt sulykolják néhányan a másikba, hogy adja fel, mert rajta nem segítenek...

2020. nov. 24. 11:39
 34/48 anonim ***** válasza:
76%

Inkább azért, mert néhány szakértő azt hiszi az emberek gépek.

Látom nehéz felfogni hogy nem pátyolgatásról volt szó.

Ezen kívül nem azt mondtuk, hogy senki nem fog segíteni, hanem hogy váltson terapeutát ha ez a mostani nem ér semmit.

Ja, hogy szerinted el kell fogadni ha valami szar, és tovább szenvedni, merthogy ő a szakértő. Gratulálok.

2020. nov. 24. 11:49
 35/48 anonim ***** válasza:
25%

34

Bizonyára a pszichológus ezt hiszi, a hentes is sűrűn vegán ugyebár... Ilyenkor nem érzed úgy, hogy valami olyan élmény miatt beszélsz épp zöldségeket, aminek jóformán közé sincs a mostani pillanathoz?

Továbbra sem érted, hogy nem pátyolgatásról van szó, hanem arról, hogy egy TRAUMATIKUS ÉLMÉNYBEN RAGADÁSBA NAGYON SOKSZOR A HELYES LÉPÉS NEM AZ, HA TOVÁBB MÉLYÍTIK AZT, HOGY "MILYEN BORZALMAS DOLOG TÖRTÉNT VELEM".

Ezen felül neked nem sok fogalmad lehet arról, hogy az a szakember ér-e valamit, vagy nem. Honnan lenne, mikor azt sem tudod, hogy hány ilyen helyzetben az a helyes, amit egyébként elviekben csinál?

Te voltaképp nem is a kérdező problémáját próbálod itt megoldani, hanem a saját múltad validálod épp.

Enough said, I'm out

2020. nov. 24. 11:59
 36/48 anonim ***** válasza:
72%

A stílusod borzasztó irritáló, használj már magyar kifejezéseket!

Továbbra sincs igazad, hiába bizonygatod.

Én egyedül előbb megoldottam a bajom, mint az említett szakemberemmel.

Szóval nem érdekel innentől a véleményed.

A kérdezőnek meg azt javaslom nyugodtan váltson, vagy pedig próbáljon ki a jelenlegi mellett mást is.

2020. nov. 24. 12:42
 37/48 anonim ***** válasza:
25%

36

Hát nem is attól lesz nem igazam, hogy te azt mondod :D

De mindegy, bizonyára te tanultál pszichológiát, abban a közegben vagy, és azzal is tisztában vagy, hogy miért van néha olyan stílus a segítő közegben, mint amit most épp tapasztaltál... Or not

Nekem 8 sensei

Kérdező! SAJNÁLOM! Úgyis ezt akarod hallani :)

2020. nov. 24. 13:09
 38/48 anonim ***** válasza:
60%

Igen,tanultam, és szociális munkát is.

Te viszont még magyarul sem tudsz írni, jössz itt az angollal meg japánnal kevert kifejezéseiddel. Rendkívül ostobának tűnsz és idegesítőnek.

2020. nov. 24. 14:10
 39/48 A kérdező kommentje:

Tudnád, hogy hány olyan pszichológusnak készülő ismerősöm van, akikhez én a büdös életben nem mennék. :D na jó, 1-2. Viszont még barátként sem bíznék meg bennük, és gondolj bele, ha én, azaz 1 ember ismer ilyet, akkor rajtam kívül még hányan gondolhatnak hasonlót valaki másról :)

(Pl. hozzád sem mennék el az biztos, de ne vedd sértésnek).

Ha ennyire kategorikusan gondolkodsz, jó-rossz lehetőségekben, akkor megkérdezném, hogy olyanról hallottál már, hogy legalább a kliensek 30%-val szexuális visszaélnek a “terapeuták”? Nem tudhatod, épp mit érez valaki, de megpróbálod először őt megérteni, majd utána okoskodni. Erről szól az empátia, de miért is oktatok én itt ki egy empatát erről? :)

valószínűleg, akkor is megértő lennél, és egyáltalán nem áldozathibáztató, ha a kliens bizalmával visszaélnének, mivel felsőbbrendű pozícióba helyezed a terapeutát, aki csak jó lehet, minden más BEBESZÉLÉS.

2020. nov. 24. 15:23
 40/48 anonim ***** válasza:
76%

A pszichoanalízis nem dinamikus terápia, gazdag unatkozó bőbeszédűeknek való.

A mélylélektani terápiában (KIP, ego-state, regresszió, Bradshaw, Rossi, Ericksoni, hipnózis módszerek) ilyen nem fordulhat elő, rövid terápiával (tíz alkalom) legtöbbször megoldás van.

Keressetek kiképzett terapeutát.

2020. nov. 24. 15:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!