Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért ül csendben a terapeutám...

Miért ül csendben a terapeutám és miért mindig csak én beszélek?

Figyelt kérdés

Evy féléve járok terápiára, úgy érzem, nem tudunk kapcsolódni egymáshoz, mert csendben van. Bármit mondok, ő nem kérdez, csak nagyon ritkán. Elmondtam neki, hogy zavar és arra sem reagált, hanem csak nézett rám addig, ameddig a kellemetlen csend miatt ismét meg nem szólaltam. Az elég fura volt. Más is tapasztalt már ilyet?

A végén viszont kedves és mindig mondja, hogy vár következő alkalommal.

2020. nov. 23. 23:29
1 2 3 4 5
 11/48 anonymousreview60 ***** válasza:
17%

"Meg nem is reagál" nem nagyon szabad, érdemes neki, mert azzal befolyásolná a klienst.

"elmeséltem neki, hogy meg akartak erőszakolni tizenéves koromban és csak nézett és pislogott rám." Mert mondd el neki, amit gondolsz, és főleg, amit érzel. De tőle neigen várj együttérzést!

2020. nov. 24. 00:23
 12/48 anonim ***** válasza:
25%
Jól csinálja. Ez rólad szól. Hidd el, pont ezért lehet jó szakember, mert gondold el, a környezetedben elmondod valakinek, egyből elkezd mondani dolgokat, nem hagyja, hogy feldolgozd, legyen szó bármiről. A terapeutát arra is képzik, hogy kell aktívan hallgatni.
2020. nov. 24. 00:31
 13/48 anonim válasza:
77%
Nem mindig az első pszichológus a jó, mindig érdemes tovább keresgélni ha nem válna be a szakember módszere. Én például mindig azt néztem hogy a másik fél emberileg milyen, mennyire lehet egy hullámhosszra kerülni vele, mennyire szimpatikus a jelleme, a beszéde, de legalábbis szerintem mindenképpen fontos lenne hogy legalább kicsit irányítsa a beszélgetést a megoldás felé, mert ez tényleg abszurdul hangzik hogy a pszichológus csak csendben hallgat és közben várja hogy majd te ráébredj valamire miközben ő éppen csak annyit csinál hogy a történetedet rendezgeti a fejében vagy talán azt sem. Szerintem tényleg inkább válts szakembert, olyat aki Feldmár András módszerei szerint dolgozik, például Ferles Pétert, róla úgy hallottam hogy hatékonyan segít megoldani a problémákat.
2020. nov. 24. 00:32
 14/48 anonim ***** válasza:
69%
Vannak olyanok, a pszichologusok es a kliensek kozott is, akiknek a pszichoanalizis bejon, es vannak, akiknek nem. Ugyanez igaz a terapeutakra. Voltam mar otvenes nonel is, aki szinten csak hallgatott, es orankent kb 3-szor kerdezett valami banalisat es semennyire sem odaillot, de mas imadta es nagyon sokat segitett neki, es voltam fiatalnal is, akinek fele annyi tapasztalata es negyed annyi vegzettsege volt, megis konnyebben meg tudam nyilni, nagyon sokmindent atbeszeltunk, es segiteni is tudott, mas szerint meg semmi ertelme nem volt hozza jarni. Anelkul, hogy ismernem ot es a teljes tortenetet, csak zarojelben emlitenem meg, hogy barmikor valthatsz, ha nem tetszik, embert es modszert is. Van mar annyi muveszet, csoport, terapias iranyzat, hatha az jobban bejon.
2020. nov. 24. 00:35
 15/48 A kérdező kommentje:
Felesleges magyarázkodni azoknak, akik nem értik, hogy nem baráti tanácsadást várok el. Az empátia teljes hiányát érzem, voltam már korábban pszichológushoz, nem ő az első. Csak bevallotta, hogy nem ő lesz a kompentens, mert más a szakterülete, viszont attól függetlenül, hogy meghallgatott még érzelmileg tudott kapcsolódni hozzám egy-egy arckifejezéssel, együttérzéssel.
2020. nov. 24. 00:36
 16/48 anonim ***** válasza:
2%
Ő nem a barátod, és ő úgy empatikus, hogy nem ad saját érzelmi visszajelzést. Azzal a saját objektivitását vesztené el. De ha meg ennyire vágod a témát, akkor gyógyítsd meg magadat. Ha a kacsa nem tud úszni nem a víz a hülye, szokták volt mondani.
2020. nov. 24. 00:38
 17/48 anonim ***** válasza:
77%

Félreértésben vagy, 12-es, ez nem aktív hallgatás, ez teljesen passzív.

Kérdező, ne dobálj ki több pénzt az ablakon, így is meglehetősen lehúzott. Kíváncsiságom kielégítésére küldd már el a honlapját nyilvánosan vagy privátban. És gyorsan keress másikat, ne menj többet ehhez! Csak a pénzed kell neki. Így nem jutsz egyről a kettőre. Csak a pénztárcád mínusz egyről mínusz kettőre.

2020. nov. 24. 00:46
 18/48 anonymousreview60 ***** válasza:
52%

"Csak bevallotta, hogy nem ő lesz a kompentens" Ahhoz a terapeutához hiba volt járni. A fogaddal sem az általános sebészetre mész. Keress új terapeutát, de ezelőtt mondd el ennek is a bajodat, és amikor elmész egy újhoz, akkor azzal kezdd, hogy miért jöttél el az előzőtől.

"hogy meghallgatott még érzelmileg tudott kapcsolódni hozzám egy-egy arckifejezéssel, együttérzéssel" Na látod, nekem is szinte még ennyi sincs, mert én a heverőn fekszek, ő meg a hátam mögött a széken ül. Valamennyi érzelem van, de nem sok. Csak a hang mondd el ezt-azt.

2020. nov. 24. 07:19
 19/48 anonim ***** válasza:
28%

Megjött a tudattalan pszichológus utaló brigád, aki annyit sem tud, hogy miképp kell egynek viselkednie, remek

Kérdező, te meg ne kerdézz, ha nem fogadod el azt, csak azt, amit hallani akarsz...

Ezért kár terápiara is járni.

2020. nov. 24. 08:18
 20/48 anonim ***** válasza:
33%

Jah és kérdező, a pszichológusnak nem igazán tanácsos empátiát sugallnia, nem barátkozni mentél oda.

Nem véletlen tanítják meg őket az empátia kizárására.

Te azt várod, és neked az lenne a "segítség", ha sajnálkozna veled

Csak azt nem érted meg, hogy valószínűleg ez ártana, és ő ezt tudja. Tovább lépned kell, nem benne ragadni az ugye milyen rossz nekem????

2020. nov. 24. 08:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!