Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Honnan tudhatom, hogy a...

Honnan tudhatom, hogy a pszichoterápia hasznos-e?

Figyelt kérdés
Már nem először járok terápiára, és kettő terapeutát már otthagytam másfél-két év után, mert egy idő után az volt az érzésem, hogy nem történik semmi, csak elmondom, mi történt velem a héten. Ez törvényszerű egy terápiánál? Én csinálok valamit rosszul? Van egy ismerősöm, aki hasonló gondokkal küzd, mint én, néha beszélgetek vele, elmondja, hogy szerinte mi van velem és tanácsot ad, és én ilyenkor úgy érzem, hogy sokkal többet nyújt, mint egy terapeuta. A terapeutától is visszajelzést és bátorítást és tanácsokat várnék, de igazából csak kérdéseket kapok. Lehet, hogy velem van a baj, de nem azt érzem, hogy erre lenne szükségem. Olyan, mintha csak abban tudna segíteni, hogy megértsem a jelenlegi helyzetem, miközben én változtatni akarok azon. Kb. olyan, mintha úgy viszonyulnának egymáshoz, mint a politológus meg a politikus. A politológus csak magyarázza, ami történik, a politikus pedig előidézi a változást. Vagy rosszul állok az egészhez?
2020. nov. 5. 18:05
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

"Gyakran érzem azt, hogy szorosabb kontrollra lenne szükségem, arra, hogy a pszichológus házi feladatot adjon, azt ellenőrizze, és egyúttal ösvényeket jelöljön ki "

Volt amikor én is ezt vártam a pszichológusomtól, és azt gondoltam biztos nem vagyok neki szimpi, azért nem teszi. Aztán később rájöttem arra, hogy ő nem az anyukám és nem az óvónénim, hogy kierőszakoljon belőlem egy jobb ént, mint amit én csinálnék magamból.

Ő csak rávilágít dolgokra. A lépést neked kell megtenned. Ha lépsz, jól jársz, ha nem lépsz így jártál, ilyen ember vagy.

Szerintem ez így működik.

2020. nov. 7. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!