Ki mennyi ideig és mekkora dózisban szedte a Sertralin
nevű antidepresszánst pánikbetegségre, szorongásra?
Figyelt kérdés
Decemberben lesz egy éve, hogy szedem a Sertralint napi 50 mg-ot. Jobban lettem tőle, a mindennapos szorongás eltűnt, de a pánikrohamok 160-as pulzussal járó éjjeli rosszullétek, remegés, ájulásérzés nem szűnt meg, nem vagyok tünetmentes. A dokival a koronavírus miatt hónapok óta nem tudok beszélni csak a gyógyszert írja fel az asszisztense. Lehetséges, hogy kevés lenne az adag és emelni kellene a gyógyszert? Nyugtatót csak akkor veszek be 0,25 mg frontint ha nagyon rosszul vagyok, kb. havonta 1-szer. Várnám a segítségeteket, tapasztalataitokat.
Miért nem próbálod ki a béta-blokkolókat? Nem tesznek tönkre, mint a pszichiátriai szerek, de hatásosan csökkentik a szorongást
2020. okt. 22. 10:50
2/13 A kérdező kommentje:
Van béta blokkolóm, de azt csak akkor veszem be, ha felugrik a pulzusom. Normál állapotban 60-80 között mozog a nyugalmi pulzus, így naponta nem merem szedni, mert akkor nagyon leviszi.
2020. okt. 22. 10:52
3/13 anonim válasza:
A kialakult rohamot nem oldják, de megelőzik, ha krónikusan alkalmazzák
2020. okt. 22. 10:55
4/13 A kérdező kommentje:
Értem. Eddig nekem ezt még nem javasolta senki. 3 hétig szedtem és 50 volt a pulzusom tőle. Így csak alkalom szerűen merem bevenni.
2020. okt. 22. 11:10
5/13 A kérdező kommentje:
Illetve a vérnyomásom is mindig alacsony 90/50 vagy 100/60 körüli amikor magas a pulzus akkor is.
2020. okt. 22. 11:12
6/13 anonim válasza:
Jaj, értem, nyilván alacsony vérnyomásra nem feltétlenül jó, nekem magas volt, azért is vált be.
Szerintem akkor bízz a dokidban, vagy próbálj meg természetes dolgokat
2020. okt. 22. 11:51
7/13 anonim válasza:
11 éve szedem 2 év megszakítással. 75mg, az elején egy ideig 100mg. Kezdéskor 50mg volt, igazából kifejezetten olyan céllal, hogy ne egyből 100-zal nyissunk, de az kevés is, a terápiás adag legalja (50-200). Szerintem érdemes lenne emelned, mert ha hat, akkor annyi még jobban fog.
Teljesen tünetmentes vagyok.
2020. okt. 22. 22:18
8/13 anonim válasza:
16 évig szedtem, egy éve nem szedem már. 50 mg volt a legnagyobb adag.
Én teljesen zombi lettem tőle.
2020. okt. 23. 22:19
9/13 Timcsike8686 válasza:
szia én márciustól szedtem mostanáig 100 mgot . 15.én váltottunk a dokimmal mert a magas pulzust remegést nekem sem oldotta meg. béta blokkolót is szedek.. szóval a dokim ugy döntött ad mást. Most Dulseviát szedek 30 mgot kaptam kezdésnek.Egyik napról a másikra váltottam. Állítólag ez már majd megoldja a magas pulzus dolgot is. Amugy én végig a korona alatt is hívogattam a dokit nem hagytam békén minden apró tünet mellékhatás észlelése maitt azonnal hívtam. Pont akkor lettem beteg mikor bejött a korona tökjóó volt. nem aludtam 4 napig és társai...:D szerintem vagy emeltesd vagy váts
2020. okt. 26. 15:53
10/13 anonim válasza:
Hogy lehet valami zobi 50mg stertalintol? Nem lehet, higy a psziches betegseged niatt vagy zombi? Sulyosabb eset vagy mint gondolod?
Neharagudj en 50mg stertalint szedek 2eve, de nem, hogy hatasa, de meg mellekhatasa se jelenkezett soha. Magamtol gyogyultam meg, hyakorlatilag
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!