Nagyon stresszes vagyok az iskola miatt mit tegyek?
#3: Szerintem az #1 nem erre gondolt. Hanem arra, hogy 100 zenei pályafutást megálmodó fiatalból talán ha 2-nek jön össze ez, hiába akarják, hiába tesznek meg mindent érte. Jó példa a volt osztálytársam. Általánosban már 4. osztálytól ő dobolt minden iskolai rendezvényen, minden idejét ennek szentelte, ilyen irányba ment tovább középiskolába is, meg zeneművészeti egyetemet is végzett utána, de mind hiába, 2 éve keres állást, egy csapatba se veszik be, mert mindig van nála jobb.
A kérdésre is válaszolva: nem kell neked kitűnőnek lenne, ahogy senki másnak sem. Hozz egy elégséges szintet, az csak megy komoly stresszelés nélkül. Menj tovább egy közepesen gyenge középiskolába, hozd le kettesre az érettségiket, aztán mehetsz dolgozni, árufeltöltőkre, pénztárosokra, szalagmunkásokra, stb. mindig van szükség. Gondolkodj el rajta, hogy megéri-e neked a plusz stresszelést a későbbi sikeresebb élet. Simán lehet hogy nem, nagyon sokan azt mondják hogy inkább güriznek 40 éven keresztül minimálbérért, mintsem hogy keményen tanuljanak 5-10 évet.
Nekem úgy tűnik, itt rögtön és élből visszavágva, olykor pedig kioktató stílusban tudsz felelni, - talán próbáld majd ugyanígy a vizsgákon is!
(Hátha bejön.)
Sok sikert kívánok hozzá magam is!
Szuper! Akkor van alternatíva a hegedű mellé, és egyik jobb, mint a másik!
De már 9 évesen beleszerettél a főzésbe???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!