Rivotril szedése évek óta és munkaalkalmasságin való elhallgatása az milyen durva egy dolgozó esetében?
Nagyon nincs mit mentegetni. Szed rendszeresen valamilyen gyógyszert pszichoaktív szert? A válasza erre: nem.
Miközben sok éve Rivotrilos. Nem gyenge szer....
És ugye az is vitathatatlan hogy ha elismerte volna a szedést, még aznap felmentették volna az összes munka alól. Magyarul lehet menni utcát söpörni.
Ez a sztori milyen?
"Felénk a díler ad 2félér ricsit is meg fronyát is."
Ez egy doboz ára?
Azt hittem drágább. Én csak háziorvosként találkoztam vele, a másik oldalról. Sokan úgy próbálják beszerezni, hogy bejelentkezik egy kollégához, irat fel, aztán megy a következőhöz is, ott is irat fel. Mondjuk most már mi is ravaszabbak vagyunk, mert le szoktuk kérdezni az előzményeket és ott kiderül a dolog.
Tényleg és ezek magyar vagy külföldi származású gyógyszerek? Milyen a doboz?
# 18
Magyarok amúgy. Ezek amik most vannak ezeket nem tudom kik iratják, mert van egy raklappal. Najó nem de hónapok óta van ennél a tagnál, és már egy csomót elvittek.
Németből viszont hoztak nekem olyat ami nagyon komoly volt. Az volt a neve hogy Tilidin AL. Párszor ezt is használtam, és komolyabb volt mint a metadon. A magyar tramadol meg ezek a nyomába se ér. Majdnem úgy adta mint a hernyó. Az érdekes egy gyógyszer volt (igaz kellett belőle 250-300mg).
A tilidin egy közepesen erős opioid, mig a tramadol gyenge. A tilidin 2-4X erősebb mint a tramadol és kb 5x gyengébb, mint a morfin. A tilidin AL-be ezen kívül raknak egy kis naloxont is ami csökkenti az euforizáló hatást, hogy kevésbé függjön rá a beteg.
300 mg egyébként 60 mg morfinnak felel meg. 100 mg-al már műtéti fájdalomcsillapítást lehet csinálni (kiegészítve narkotikumokkal).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!