Féltestvérem fajtalankodott velem gyermekkoromban,amire csak nagyon halványan emlékszem. Kivetítődhet ez a mostani felnőttkori párkapcsolataimra?
Figyelt kérdés
Folyamatos önértékelési zavarokkal küzdök. Állandó kapcsolati problémáim vannak. Szörnyen igénylem a szeretetet, amit szinte hajkurászom,de úgy érzem sosem szeret senki eléggé. Öngyilkossággal kapcsolatos gondolataim támadnak. Már nem érdekel a múlt,de 30 évesen nincsenek barátaim, normális kapcsolatom. Eddig minden kapcsolatomat én tettem tönkre. Mások szépnek tartanak és különlegesnek,én teljesen lebecsülöm magam. Saját önerőből építettem fel, amim van (autó, lakás stb). Mégis sokszor azt érzem, értéktelen vagyok,és ha nem lennék,senkinek sem hiányoznék. Most volt egy kapcsolatom,imádom őt,de sajnos ez is véget ért, és most újra depresszióba zuhantam. Lehet mindez vissza vezethető a régi dolgaimra? 3-4 éves voltam,és tudom,hogy a mostoha bátyám rosszat tett velem...2020. okt. 8. 03:01
1/5 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy nyugtatót ill. altatót szedek egy ideje. Úgy érzem függőség alakult ki, amit szégyellek,és egy olyan örvények érzem, amiből nem tudok kikeveredni. De annyira hiányzik a szeretet és egy társ,hogy szinte megöl a tudat, képtelen vagyok egy normális kapcsolatra és valószínűleg sosem lesz.
2020. okt. 8. 03:13
2/5 anonim válasza:
Igen, sokszor tud ilyen emlék bekavarni. Minél előbb keress fel pszichológust!
3/5 anonim válasza:
Igen, kivetítődhet. Amennyiben ez a dolog nincs kezelve, életed végéig hatással lehet rád.
4/5 anonim válasza:
Menj el pszichológushoz. Én abban tudok még segíteni, hogy meghallgatlak, ha szeretnél beszélni, arról, hogy kevésnek érzed magad. Nem tudom hogyan vagy vele, ha úgy érzed segítene, mert mások nem hallgatnak meg, akkor írhatsz.
5/5 A kérdező kommentje:
Elhagyott, vagyis kidobott az élettársam. Nem tudom feldolgozni. Élni sincs kedvem.
2020. okt. 9. 02:19
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!