Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ezek az aspergerre jellemzőek?

Ezek az aspergerre jellemzőek?

Figyelt kérdés

-Sűrűn kiabálok, legtöbbször kiabálok beszélgetés során mert hamar elfogy a türelmem, általában percek alatt.

-Az olyan alap dolgokat mint például a cipőkötés soha nem tudtam megtanulni hiába gyakoroltam és próbálkoztam rengetegszer.

-Sokszor provokatívnak tekintik a véleményemet és nem értenek vele együtt holott én teljesen komolyan gondolom amit mondok vagy írok.

-Ragaszkodom a rendszerhez és rossz amikor kiesem belőle.

20/f

2020. okt. 4. 20:06
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
A rendszerhez ragaszkodás, rugalmatlanság utalhat rá, de ennyiből még nem lehet felvetni a gyanút.
2020. okt. 4. 21:24
 2/4 A kérdező kommentje:
1. Nekem fiatalabb koromban agyturkász is feltételezte az agresszióm miatt.
2020. okt. 4. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:
34%
Te nem vagy aspergeres.... meg nyugodhatsz.. aspergernek semmi jele abbol amit le írtál. Az aspergeresek vissza húzodoak nem szeretik a kiabálást a hangos zajokat az erős fényeket ha ki is borulnak akkor azért mert vagy nem jól értelmezték amit nekik mondtak és bántonak vették akkor csapkodnak. Nem tudnak be illeszkedni a közösségben nem kezdeményeznek beszélgetést érdeklik őket a tárgyak elvan saját magával nem szeretik ha hirtelen feléjük mozdulnak attol megijednek egyik percröl a másikra változik a hangulatuk lábujj hegyen rugozva mennek de nem mindegyik. Nem minden ételt esznek meg sokan előbb megszagolják az ételt ha nem tetszik az illata a kajának akkor felálnak az asztaltol és ott hadják sokszor még az ember társaikat is meg szagolják ha pl mondod neki hogy nézd ott egy repűlö akkor nem néz oda ugy tesz mintha sűket lenne..te nem vagy az... nyugot lehetsz. Ez a gyerek kori autizmus felnőt korba igen ragaszkodsz a napi rutinod hoz... de nem ugy ahogy te le irtad hanem ugy hogy meg van egy meg szokot itad amin mindig mész pl a buszmegáloban de ha kint van egy kutya és félsz a kutyátol akkor ha látsz valakit oda kiabálsz neki hogy zavarja el azt a kutyát ha a nő éppen nem tud ebben segíteni akkor azonali utat választasz de rohattul dulsz magadba és az egész délelötödet tönkre teszi akkor ha pl rendbe rakod a sajátszobádat de ha egy miliméterelis elmozditják a párnádat te észre veszed és ha már felnöt vagy akkor nem dühöng de addig nem nyugszik mig vissza nem álítja a hejére ugy ahogy volt a párna... ha elkezdenek veled egy halál esetröl beszélni és ha szomoru fejet bevágsz akkor átérzed de egy aspergeresnek mondhatod hogy meg halt anyád nem fog se szomoru fejet se sirni nem fog ojan arc kifejezést fog használni mintha annyit mondtál volna itt egy virág.. tudni fogja hogy mit mondtál neki felfogja de nem fog rá reagálni amunka hejen ha pl a kezébe adnak egy szabájzati könyvet akkor az alapján fog dolgozni pl ha 12:00van ebéd és a többiek már 12:58kor ebédhez készülödnek akkor ö nemfog ebédhez készülödni majd csak 12:00kor . Nem mindig tudja mit kell válaszolni pl ha egy aspergeresnek mond huuu de hideg van nyitva van az ablak akkor az a válasza hogy hideg van.. egy nórmál embernek az a válasz csukjam be az ablakot??? Ha egy aspergeresnek azt mondod elvágtad az ujjad azt mongya vérzik nem azt hogy huu baszus keresünk egy ragtapaszt vagy hogy nagyon elvágtad ha egy aspergeres előt elesek egy bazi nagy akármibe akkor az aspergeres csak néz mint egy néma nem segít és addig néz mig felnem álsz.... szoval nem vagy aspergeres. Nekem autizmusom van kicsit értek az aspergeresekhez az ASD. Van az ADHD ami nemautizmus szerintem rosszabbak...
2021. júl. 7. 16:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Szerintem lehet, nyilván nem tudhatjuk mi online, de én mint aspergeres, nekem ilyesmik előfordultak
2022. dec. 8. 16:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!