Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Anyám a mindenem, hogy éljem...

Anyám a mindenem, hogy éljem túl az elvesztését?

Figyelt kérdés
Úgy tűnik, hogy ez valami ragályos kór a környezetemben, harmincasok zuhannak mélydepresszióba a veszteségüktől. Van erre valami gyógymód?

2020. szept. 21. 17:05
1 2
 1/12 anonim válasza:
Ezt nem értem.
2020. szept. 21. 17:51
 2/12 A kérdező kommentje:
Több ember körülöttem nem tudja túltenni magát az anyja elvesztésén. És ezzel nagyon megterhelnek minket. Felnőtt embereket ki lehet gyógyítani ebből?
2020. szept. 21. 18:01
 3/12 anonim válasza:
100%
Szerintem csak pszichológus vagy pszichiáter tud segíteni ebben.
2020. szept. 21. 18:08
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon lehet felkészülni rá.

Ha már nem laksz vele, és dolgozol, akkor érzelmileg is kevésbé fogsz hozzá kötődni, mintha együtt lennétek majdnem egész nap, és a nyugdíjából tartana el. Én olyan rosszul lettem attól, hogy elvesztettem, hogy gondnokság alá akartak venni.

Gondolj arra, hogy a mennyben majd találkoztok, és megint együtt lehettek.

2020. szept. 21. 20:13
 5/12 anonim ***** válasza:
Kerdezo! Ugy erted, nem te vesztetted el a tied, hanem ismeroseid, es megterhelonek tartod a gyaszukat??
2020. szept. 22. 00:16
 6/12 A kérdező kommentje:
Egy normális gyász nem megterhelő, én is átmentem rajta többször, de az igen, hogy kezdenek úgy viselkedni, mint akiknek komoly mentális problémáik vannak. Agresszív, paranoid módon. Pontosabban ketten már évek óta így viselkednek és el is távolodtak emiatt, de egy másiknak 9 hónapja halt meg az anyja és most még jobban bedurvult a szitu, egy mondatot nem tud elmondani fröcskölődés nélkül és igen, ez nagyon-nagyon fárasztó!
2020. szept. 22. 09:59
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 4napja halt meg anyukám, apám már több mint 4 éve halott. Már több éve külön élek, van saját családom, gyerekeim. Talán így valamivel könnyebb feldolgozni amit nem lehet. De ez az élet, tovább kell menni előre.
2020. szept. 22. 12:47
 8/12 A kérdező kommentje:
Sajnálom, fogadd őszinte részvétem. A kezdeti bánat után nekem adott egy plusz lendületet a hasonló veszteségem, hogy az ő tiszteletükre a legjobbat hozzam ki az életemből, ez jut eszembe, amikor olyan dolgokat érek el, aminek örülnének. Talán ezért is nehéz azt látnom, ha valaki pont az ellenkezőjét csinálja - egyre mélyebbre zuhan.
2020. szept. 22. 14:40
 9/12 anonim ***** válasza:
Köszönöm
2020. szept. 22. 16:58
 10/12 anonim ***** válasza:
Az évek óta már komplikált gyásznak számít (vagyis, hogy nem tud/nak/ túllépni az aktív gyász szakaszán), sajnos ezen te a barátjukként nem fogsz tudni sokat segíteni, esetleg ha befogadóak rá, akkor szakember felé terelni őket
2020. nov. 6. 01:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!