Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Túlzott szorongás a szeretteim...

Túlzott szorongás a szeretteim elvesztésétől - mitől lehet?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, kezdek becsavarodni. Folyton az jár a fejemben, hogy csak nehogy baja legyen a szeretteimnek. Ezt a folytonos szorongást próbálom kényszercselekvésekkel oldani, pl. 5x mosok kezet stb. Ha ezt megteszem, úgy érzem, hogy megnyugodhatok, hogy tettem valamit a szeretteim épségéért. Sajnos ez már nagyon eluralkodott rajtam és bármit látok, egyből az jut eszembe, hogy bajuk lesz. Pl. most hétvégén láttam egy varjút és azt gondoltam, csak nehogy bajuk legyen és azóta rettegek, hogy történik valami a szüleimmel, a testvéremékkel vagy a párommal, mert a varjú elvileg szerencsétlenséget jelent. Szeretnék eljárni pszichológushoz, de nagyon szivesen venném hasonló cipőben járók tanácsait, hogy mivel próbálnak meg uralkodni az ilyen érzéseken. Aki benne van ebben, tudja, hogy nagyon nehéz azt mondani, hogy mostantól nem csinálom/nem gondolok ilyenre, de tudom, hogy ez lenne a megoldás. Köszönöm előre is a válaszokat!

2018. okt. 15. 21:27
 1/1 anonim válasza:
100%
Kényszerbetegség kezd kialakulóban lenni. Érdemes minél hamarabb szakemberhez fordulni, mert el fog hatalmasodni, és nem tudod majd irányítani miatta az életed. Feltáró jellegű pszichoterápia és viselkedés terápia lesz a megoldás.
2018. okt. 17. 06:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!