Normális vagyok, ha gyakran képzelődöm tudatosan?
Normális és volt már ilyen kérdés itt is:
https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__mentalis-egeszseg__..
Szóval nyugi.
Szia Kérdező!
Ahogy a többiek is írták ez egy elég gyakori dolog. Akkor normális, ha álmodozol valamiről és később megpróbálod megvalósítani. Pl arról álmodozol, hogy saját céged lesz és mindent megteszel egy saját vállalkozásért. De elég veszélyes is lehet rád nézve, elmagányosodáshoz vezet. Az emberek akkor szoktak az "ámodozás" világába menekülni amikor a való világban valami hiányzik. Pl a bulizásról akkor álmodoznak, ha nem tudnak úgy bulizni ahogyan szeretnének. Vagy barátokkal való beszélgetésről álmodoznak, ha a való világban nincenek, vagy nem olyanok a barátok, amilyennek szeretné a barátait. Itt is az arany közép út a jó, nem szabad túlzásba vinni. Mert ha az álomvilág nagyon kényelmes hely, ott minden úgy van, ahogyan az álmodozó megálmodja, nincsenek konfliktusok a barátokkal stb.
25 éves koromig én is sokat álmodoztam, majd felismertem a veszélyeit és tudatosan "leszoktam", hát nem egyszerű, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!