Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha segítségért fordulok,...

Ha segítségért fordulok, lehet, hogy kórház lesz a vége?

Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden összefoglalni: (szerintem) anorexiás vagyok, halmozottan sok ilyen beteg van a környezetemben, ezért is ismertem fel magamon. A súlyom azonban normális, illetve eszek is annyit hogy ez így maradjon, de ez így mindennapos harc a fejemben. Úgy gondolom, hogy nem tehetem meg a családommal, hogy még egy gyerek anorexiás, ezért is próbálom elnyomni magamban, azonban egyre rosszabbul vagyok. Testileg nem, csak lelkileg készülök ki teljesen. Anyukám azonban már mintha kezdene sejteni valamit, így ő lehet hinne nekem. De sajnos olyan helyen élünk, ahol a körzeti pszcihiátriáról rosszabb állapotban jönnek ki mint ahogy bementek, mivel nagyon nincsenek felkészülve az evési zavarokra. A testvérem is csak akkor került kórházba amikor már életveszélyben volt, és szinte már csak fél lábbal a koporsóból fogadnak Budapesten vidékről betegeket, ahol rendes ellátást kaphatnak. Éppen ezért nemtudom, hogy mit tegyek, ha elmondom a családomnak, félek, hogy csalódnak bennem.

2020. szept. 16. 12:09
 1/6 anonim ***** válasza:
87%
Ha a súlyod normális, akkor teljesen felesleges a kórház miatt aggódnod. A testvérednek gondolom van pszichológusa (kellene, hogy legyen), járhatnál te is hozzá. Mindenképpen kérj segítséget, hogy ne kerülhess sokkal rosszabb helyzetbe.
2020. szept. 16. 12:26
 2/6 anonim ***** válasza:
17%

Jaj, szegényke!

Lehet kórház a vége, de mit lehet tenni, ha kell.

Aki ezért csalódik benned😢...inkább nem mondok semmit!

3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne parázz azon, ha csalódnak benned. Mondd el anyukádnak, hogy aggódsz emiatt, és szeretnél vele erről beszélgetni (már ha meg tudsz bízni benne - sokkal könnyebb a helyzeted, ha van családtagod, akiben megbízol). Ha a körzeti pszichiátria rossz, akkor oda ne menj! De valamennyit egy pszichológus is tud segíteni, és ha kiskorú vagy, ingyen is hozzájuthatsz. De ha őszintén tudsz beszélni a félelmeidről anyukádnak, aki pedig értő figyelemmel hallgat, már az is nagyon sokat tud segíteni.

Még egyszer írom, ne parázz azon, hogy terhére leszel a szüleidnek. Pont az a jó megoldás, ha idejében szólsz, nem várod meg, míg elmérgesedik a helyzet.

4/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Budapesten a Thalassa házban (igaz az bentfekvős vagy bejárós tehát hétfőtől péntekig minden nap mész reggel és ott vagy délutánig) fogadnak videkieket is, nem kell hozzá hogy tényleg rettenetes állapotban legyél.

Ne félj attól hogy "teher" leszel a szüleidnek. Nekem anyukám azt mondta anno (igaz én nem anorexiás vagyok hanem elég komolyan személyiségzavarom van) hogy higyjem el hogy neki a legnagyobb öröm az életében az lenne ha jobban lennék és nem látna hogy szenvedek. Szerintem a te anyukád is így van vele és inkább elenged egy ilyen helyre pár hónapra ha utána boldogabbá kapja vissza a lányát

2020. szept. 16. 14:29
 5/6 anonim ***** válasza:
12%
Ne rugózz a dolgon. Egyél sok zöld növényi rostot, ami rendben tartja a bélflórádat, és minden rendben lesz.
2020. szept. 17. 15:03
 6/6 anonim ***** válasza:

Ne a körzeti pszichiátriára menj, hanem mondjuk Tündérhegyre, ott nagyon jól kezelik a mentális betegségeket.

És hidd el, anyukád sokkal szomorúbb lenne, ha visszafordíthatatlanul tönkretennéd magad ezzel, mintha segítséget kérnél mielőtt ez megtörténik.

2020. szept. 18. 17:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!