Honnan tudhatom, hogy ADHD-s vagyok?
Én innen tudtam meg: additudemag.com
Rendkívül hasznos oldal rengeteg hiteles információval.
Hálából elő is fizettem a magazinra a múlt hónapban, mert megmentette az életem - túlzás nélkül mondom.
Azóta megvan a hivatalos diagnózis is.
A szokásos válasz az éretlen és tudatlan emberektől az, hogy menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez. 25 évnyi tapasztalatból és tudásból mondom, hogy ez nem elég.
Külön meg kellett kérnem a pszichiáteremet, hogy csak "szívességként" és jóindulatból írjon egy beutalót a Semmelweis Felnőtt ADHD Ambulanciára. (Ez tavaly volt.)
Kíváncsi lennék azoknak a véleményére, akik arra kattintottak, hogy a válaszom ne hasznos. Bárcsak írnának ők is választ a feltett kérdésre (Nem miattam, hanem mert az ADHD-sok túlnyomó többsége még ma is diagnosztizálatlan, és életek mennek tönkre emiatt.)
Őszintén írtam amit írtam.
(Ja, bocs, már megint a Rejection Sensitive Dysphoria - erre megint emlékeztetnem kellett magam.)
"A szokásos válasz az éretlen és tudatlan emberektől az, hogy menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez"
A 2. Válaszoló vagyok, ne haragudj de én inzultálva éreztem magam. Az Adhd ambulanciákon is pszichológus, pszichiáter (+neurológus) diagnosztizál.... Nagyon úgy hangzott hogy leoltod az előtted szolokat, amikor lényegében ugyanazt írtam tanácsra.
Ha valaki autószerelés témakörben kérdezne valamit, mondjuk hogy zörög a sárhányó, mi lehet az oka - és erre valaki azt írná (és csak azt) hogy "vidd el autószerelőhöz" az is tiszta arrogancia lenne. Azért is, mert olyan hülyének nézik, hogy ne tudná hogy autószerelők foglalkoznak ezzel is. De nyilván megvan az oka, hogy itt felteszi a kérdést.
Viszont valahányszor ADHD-vel vagy Aspergerrel kapcsolatos kérdést tesz fel valaki, mindig írnak valakik (vagy mindig ugyanazok?!) egy okoskodó reakciót: menj el pszichológushoz. Esetleg még hozzáteszik, hogy "ne itt siránkozz".
Ez hol válasz vagy segítség?
Én végigcsináltam az egész folyamatot, ezért írtam ezt: "25 évnyi tapasztalatból és tudásból mondom, hogy ez nem elég."
Tudom, hogy nem elég annyi, hogy elmegy valaki pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Azt is tudom, hogy miért.
Az Interneten hozzáférhető információk az ember életét mentheti meg, ahogy az enyémet is. (Csak nem az ilyen válaszok hogy "menj el pszichológushoz.)
Ugyanis attól függ, hogy hozzáértőhöz kerülsz - ami csak szerencse kérdése - vagy dilettánshoz, ami viszont a leggyakoribb eset.
Ezért fontosak azok az információk, amikhez egyszeri halandó (mint például én) csak az Interneten juthat hozzá.
Mivel emberi életekről van szó (!!!) azért nem csípem amikor valaki úgy ír "választ" hogy csak annyit tud a témáról, legalábbis csak annyit ír, amennyit én tudnék az autók lehetséges hibáival kapcsolatban: Vidd el autószerelőhöz.
Ha ezt írnám egy autós kérdésre, az puszta arrogancia lenne, és meg is érdemelném hogy ezt a tudtomra adják (sőt, meg is köszönném, ha már magamtól nem jöttem rá).
"meg is köszönném, ha már magamtól nem jöttem rá"
Ha körülnezel, hogy milyen kérdések vannak itt, láthatod, hogy sokaknak már az is nagy segítség, ha valaki megirja, hogy pszichológushoz kell fordulni, mert maguktól ezt sem tudják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!