Az állandó álmodozás kihat az életemre. Hogyan lehet megállítani?
Gyermekkorom óta történeteket kreálok a fejembe, de eljutottam addig, hogy már figyelni sem tudok. Napi 24 órában folyamatosan mennek a dolgok a fejemben, sztorik, emlékek, fantázia beszélgetések, helyzetbe való beleképzelés. Az iskolában van hogy elbambulok és nem tudom leírni a dolgokat, mert nem hallom. Volt már olyan is hogy összekevertem a valóságot a fejemben lévő dolgokkal (pl.szólt nekem valaki,de közben nem , meséltem sztorikat ami meg sem történt, de azt hittem, hogy valós). Sokszor attól is félek, hogy hangosan mondom ki a fejemben lévő gondolatokat vagy hogy egyébként szellemi fogyatékos vagyok és csak én érzékelek normálisnak mindent, a többiek körülöttem meg csak egy zavarodott magában beszélő valakit látnak. A gondolatok zene hatására durvábbak lesznek, a szívem is zakatol meg muszáj járkálnom olyankor (fel-le megyek a lépcsőn, pakolgatok stb.).
Hogyan lehet ezt leállítani? Nagyon zavar.
Ez maladaptív ábrándozás. Szakembert igényel.
Én is sokat álmodoztam fiatalabb koromban, de nem jutottam vele erre a veszélyes szintre. Ami engem kirángatott, az az volt hogy lett egy pasim. Mert nálam pl a magány okozta, az én álmodozásaim mindig romantikus szituációk voltak. Megkaptam a való életben, és maguktól elmúltak ezek az ábrándok.
A te eseted viszont sokkal súlyosabbnak hangzik, ebből nem tudom hogy ki tudsz-e jönni egyedül, pszichológus nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!