Ez maladaptiv álmodozás? Mit tegyek ellenere?
18 éves vagyok. Amikor kicsi voltam anyukám kiment külföldre dolgozni és a nagybátyjám nevelt fel. Kb. 7 éves korom óta “álmodozom” anyáról. Különböző helyzeteket képzelek el, és órákon keresztül viszem tovább a történetet. Ezért a fejemben már úgymond anyám kapott egy általam kialakított személyiséget.
13 éves voltam, amikor a nagybátyjám meghalt, anya hazajött, és azóta együtt élünk, de olyan, mintha nem is az anyám lenne, vagy nem is tudom, hogy hogy mondjam. Még mindig “anyáról” álmodozom. Az ő külseje, de mégsem ő. Teljesen más ember, mint amilyet én elképzeltem. 6 éve próbálom ezt elfogadni, de nem tudom. Próbáltam már hogy ne álmodozzak, de mégis ha nagyon rosszul érzem magam, rögtön abba az álomvilágba menekülök, amibe anya ott van. Pszichológushoz kellene mennem, beteg vagyok teljesen úgy érzem. Viszont a pszichológus mit tud velem kezdeni? Kibeszélem magam neki és ennyi? A barátaimmal is beszélgettem már erről, tanácsoltak ezt azt, de semmi. A pszichológus se tud többet tenni értem.
Ne ítéljetek el kérlek. Én úgy hiszem ez a túlzott álmodozás is betegség, aminek nincs gyógymódja még. Ötletek esetleg? Hátha van valami...vagy valaki járt hasonló cipőben és leküzdötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!