Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kapunyitási pánik, más is...

Kapunyitási pánik, más is küzd ilyennel?

Figyelt kérdés
Itt vagyok 27 évesen, de nem igazán tudok mit kezdeni a felnőttséggel. Nagyon nem olyan pozitív ahogy elképzeltem annó. Úgy élek mint 16 évesen, hiába keresek, nincs semmi kilátásom a jövőre, nem tudom mikor tudok majd függetlenedni a szülőktől, úgy hogy ne járjon állati nagy deficittel. Hiába dolgozok, nem jutok előre sehova stb...
2020. szept. 6. 21:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
7%

nem ezt hívják annak, hanem ami a 42 év körül rátör az emberekre.

Barátokat szerezz, együtt könnyebb.

2020. szept. 6. 21:44
 2/16 A kérdező kommentje:
Vannak barátaim, egyiknek sem sokkal jobbak a kilátásai, de ez nem igazán nyugtat meg.
2020. szept. 6. 21:46
 3/16 A kérdező kommentje:
"A midlife crisis, a kapuzárási pánik után új fogalom kezd beszivárogni a köztudatba, a quarterlife crisis, másképpen a kapunyitási pánik. A pszichológusok által néhány éve leírt jelenség a húszas éveik közepén-végén járó fiatalokat fenyegeti."
2020. szept. 6. 21:49
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Talán kapu zárási.DE az nem ilyen szitura mondják.

Amikor már a szex sem akar menni.

2020. szept. 6. 21:50
 5/16 anonim ***** válasza:
88%

jaj, bocs kapuzár.at olvastam (lehet, hogy fáradt vagyok:D)1es

De kérdező! A nyitáson meg már túl vagy! életközép krízis ... hm

Hát nehéz embernek lenni. Nehéz megtalálni az utunkat.

De egyszer csak mégis megérzed, amit a zen-mester mond a kétségbeesett tanítványnak:

- Mester! Nem találom az utamat!

- Ott van a lábad alatt!

2020. szept. 6. 21:54
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Oh, OP, kb minden veled/velem egykorú. Fiatalabb vagyok, mint Te, de ugyanolyan k.rva kilátástalan a helyzet. Rettegek én is.
2020. szept. 6. 21:55
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

26 éves vagyok, ugyanez van velem is. Utálom és tehetetlennek érzem magam.

Hiába gurizek, önerőből kizártnak tartom, H házam lesz pl.

Persze kivéve, ha szulok mindjárt 3gyereket az országnak. De azt meg nem fogok.

2020. szept. 6. 22:01
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Üdv a felnőtt életben a kapitalizmus világában! Ez mostantól mindig így lesz, amíg élsz. Legalábbis én 40-es vagyok, és amióta munkába álltam, folyamatosan pont ugyanezt a kilátástalanságot érzem. Nem segít az sem, ha függetlenedsz a szüleidtől. Nekem legalábbis nem segített, pedig reméltem, hogy fog.
2020. szept. 6. 22:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Az se segít, hogy alig kászálódtunk ki a 2008-as világválságból, most is megyegetünk bele (ha ilyen sz.rul kezelik a pandémiát a kormányok), nem beszélve a világ járványról. Nincs pénz, nincs munka, senki sem tudja, mi legyen vagy mit hogy kéne csinálni. Aki egy kicsit is odafigyel a világra az mind szorong és depressziós :'DDD
2020. szept. 6. 22:12
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Jó olvasni, hogy nem csak én nem tudok felnőni a felnőttek világához. Eddig még nem hallottam ezt a fogalmat, gyors utána olvastam picit. Úgy érzem, h egyfajta mentsvár a magunk fajtának, h jaj kapunyitási pánikom van.

Inkább csak megfelelési kényszernek nem tudunk eleget tenni, ami elég nagy.

Itt vagyok 24 évesen, majdnem idegroncsot csinált belőlem az egyetem. Most megkaptam a diplomát, de nem sikerül elhelyezkednem vagy a vírus miatt vagy azért mert nincs meg a nyelvtudásom. Közben meg 2 város között pattogok ide oda - ami 180km-re van egymástól - vagy a barátnőmmel kellene lennem és neki megfelelni vagy a szüleimnél meghúzni magam "mama hotel"-ban. Nem kifogásokat keresek, próbálok megoldást találni, ami könnyen egyszerűen kivitelezhető és boldog lehetek tőle. Ha meg nem egészen sikerül, akkor meg 2 napig iszok és még alkoholistának is hisznek.

2020. szept. 6. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!