Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van itt olyan, aki sose...

Van itt olyan, aki sose gondolkodott öngyilkosságon?

Figyelt kérdés

Nemrég hallgattam egy műsort, és kiderült, hogy az egyik ember küzd mentális betegséggel, és főleg emiatt gondolkodott már öngyilkosságon. Ugyanakkor a másik ember, aki vele volt bevallotta, hogy neki soha nem jutott eszébe élete folyamán.

Nekem ez annyira furcsa volt. Tényleg van ember, aki erre sohase gondolt?

2020. aug. 20. 06:36
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
69%

Úristen, egyes válaszokon kajak eszembe jutott az öngyilkosság... Viccet félretéve:

Miért lenne önzőség? Az öngyilkos ember nagyon el van keseredve, és nem látja a kiútat a problémából.

Mikor senki se hallgat meg, mert olyan csunya fejed 16 évesen, hogy az hányás, az anyád csúfol is érte, a suliba a tanárok megaláznak. (Tapasztalataim) Ebből nincs megoldás. Menjek intézezbe, ahol elvernek?

Nem storytimeot akartam hozni, csak egy példát mutatni.

Igazából az öngyilkos ember környezete a hibás, egy két kedves szavakkal nagyon sokat lehet segíteni.

2020. aug. 22. 15:29
 22/22 anonim ***** válasza:
48%

Semmi sem drágább az emberi életnél. Mindent meg kellene tenni azért, hogy segítsünk valakin, ahelyett, hogy hagyjuk meghalni, mert "joga van meghalni". A környezet felelőssége hol marad? Felelősek vagyunk egymásért.

Vannak kilátástalannak tűnő helyzetek. Ahhoz, hogy valaki elvesse a saját életét hatalmas erő és bátorság kell. De ha valakiben ekkora erő van, ezt fordíthatná arra, hogy kiemelje magát jelenlegi helyzetéből. A hangsúly tényleg a segítségen van! Oda kell figyelnünk egymásra, lehet néha úgy gondoljuk meghallgatjuk a másikat, de valójában nem vagyunk ott neki..

2020. aug. 23. 14:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!