Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha tele vagytok kimondatlan...

Ha tele vagytok kimondatlan szavakkal, de nincs kinek elmondani, mit teszek ilyenkor?

Figyelt kérdés

Nem vagyok túl jól mostanában, tele vagyok negatív gondolatokkal. Érzem, hogy annyira jó lenne ezeket legalább kimondani, de nincs kinek. Ha van is ember, aki meghallgatna, nem akarom őket terhelni. Vagy őket is megviselné a mondandóm, vagy pedig negatív véleménnyel lennének rólam.

Mit tennétek ilyen helyzetben?

Írjak naplót? Kiabáljam ki a problémám egy elhagyatott helyen? Beszélgessek magamban? Esetleg tomboljam ki a felgyülemlett feszültséget? Vagy mit tanácsoltok? Ti mit tennétek?

2020. aug. 14. 18:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
42%
Írhatsz ha gondolod-de csak akkor ha tudsz színtiszta őszinteséget produkálni. Ha nem akkor ne írj, ill. felesleges, mert nem fogok rá reagálni. A hazugságot meg mindig megérzem-bárki trükközik is.
2020. aug. 14. 18:29
 2/13 anonim válasza:
54%
Napló, könyv, vers. Pap gyónás
2020. aug. 14. 18:30
 3/13 anonim ***** válasza:
69%

Nem foglalkozom a problémáimmal, csak is a megoldásukon.

Engem már nem zavar, hogy eltudom-e mondani. Feleslegesnek is érzem, mert megtudom őket oldani.

2020. aug. 14. 18:42
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok hívő, a gyónás nem játszik. Rengeteg könyvet olvasok, pszichológia jellegűeket és regényeket egyaránt. Ez az egyetlen kikapcsolódásom jelenleg. A napló íráson gondolkodom nagyon, de annyira nehezen veszem rá magam. Ráadásul, egyszer visszaéltek már vele :/ tehát, csak óvatosan ezek után.
2020. aug. 14. 18:44
 5/13 A kérdező kommentje:

Azt gondoltam, hogy az a megoldás a feszültség oldására, ha esetleg ki tudom mondani. Sok borzalommal találkozok, amiről az emberek nem szeretnek beszélni, de én nem tudom ezt magamban feldolgozni.

Nem akarok energiavámpír se lenni, se elkerülni ezeket a dolgokat, hanem valami hatásos feszültséglevezetést szeretnék találni

2020. aug. 14. 18:50
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
En évekig nem mertem pszichológushoz menni, ezért bevált modszerem volt, hogy elképzelem, hogy ott vagyok es mindent elmondok neki. Mivel kenyszerbeteg vagyok ezt kényszeresen teszem, nem is tudnék mar úgy élni, hogy nem csinálom. Segíteni nem segít, de legalább megfogalmazod, hogy mi a gond.
2020. aug. 14. 19:30
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Naplóírás. Ha nem akarod, hogy megtalálják, akkor írj lapokra és égesd el.
2020. aug. 14. 22:07
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Feljegyzem, és ha bepótlom a lemaradást, akkor beírom a naplóba.
2020. aug. 14. 23:33
 9/13 anonim ***** válasza:
76%

Én is hasonlóan éreztem végül abbamaradt. Először én is megőrültem a gondolataimmal egyedül, de rájöttem, hogy nem a problémára, hanem a megoldásra kell gondolni

Ha szeretnél beszélgetni írj nyugodtan

2020. aug. 15. 11:00
 10/13 anonim ***** válasza:
13%

nem. Egyikse jó.

Kellenek baratok, kellenek kapcsolatok akarhogyis magyarazza itt barki.

Nem psihologus kell hanem baratok tarsasag de jo tarsasag ha lehet.

De tippet tudok adni amíg ez kialakul:

Imadkozz vagyis mond el Istennek.

Persze ugy h ne hallja más.

Jobb mint magadnak mondani ,es lehet egy idõ után valasz erkezik rá.

2020. aug. 15. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!