Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mentálisan hogyan tudnád...

Mentálisan hogyan tudnád feldolgozni, ha közölnék veled, hogy pozitív lett a HIV teszted?

Figyelt kérdés
2020. aug. 14. 18:09
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Esélytelen, mert negatív.:D
2020. aug. 14. 18:15
 2/10 anonim ***** válasza:
84%
Más lehetöséged van, mint megpróbálni együttélni ezzel?
2020. aug. 14. 18:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Talán rosszul fogalmaztam a kérdést, arra irányult, hogy az emberek hogy dolgozzák ezt fel
2020. aug. 14. 20:08
 4/10 anonim ***** válasza:
3 Jah, hogy így értetted. Akkor elnézést, én értettem félre.
2020. aug. 14. 20:14
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Lehet tudni, hogy kaptad el, vagy már nem kideríthető? Elég jó gyógyszerek vannak már rá, ha jól tudom.
2020. aug. 14. 20:16
 6/10 A kérdező kommentje:
#5 Nem kaptam el. Egy ismerősöm igen :(
2020. aug. 14. 20:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Számomra nem volt nehéz elfogadni. Amikor megtudtam, akkor lesokkolódtam és pár órán át csak minden belső érzés vagy gondolat nélkül, robot módjára végeztem egyszerűbb feladatokat. Aztán a nap végére belenyugodtam. Nem vészes dolog, csak rendszeresen kell szedni a gyógyszert és ennyi. Csak annyi hátrányom lett belőle, hogy nem lesz gyerekem.
2020. aug. 15. 10:20
 8/10 A kérdező kommentje:
#7 örülök, hogy jól vagy, mentálisan is, jól kezelted. Tudtál szólni annak a személynek, aki megfertőzött? Nem haragudtál rá? Nyilván ő is elkapta valakitől, de mégis, lehetett volna felelősségteljesebb, nem?
2020. aug. 15. 11:00
 9/10 anonim ***** válasza:

"Nyilván ő is elkapta valakitől, de mégis, lehetett volna felelősségteljesebb, nem?"

NEM feltétlen. Ugyanis amíg valaki nem tudja, hogy fertözö vagy az lehet, addig nincs semmi felelösége!

Emellett nagyon sokan nem olyan embertöl kapják el, aki a rizikócsoportba tartozik, hanem olyanoktól, akiknél nem nagy az esélye.

A barátnöm az akkori barátjától kapta el, akinek ö volt a második barátnöje, és az elsö meg vérátömlesztéskor kapta el (akkor még nem szürtek mindenkit) - szóval senkinek nem volt igazán esélye rá, mégis megkapta mindegyik.

De a barátnöm már több mint 25 éve él ezzel, gyakorlatilag problémamentesen - neki eleinte elég nagy sokk volt, idöközben természetes számára.

2020. aug. 15. 15:20
 10/10 A kérdező kommentje:

#9 hát ez nem semmi, örülök, hogy jól van. Ha jól értettem ennek már jónéhány évtizede, bár vérátömlesztéssel ma már nem igazán terjedhet ez a vírus. (Azóta ugyanis ha jól tudom PCR teszt is rendelkezésre áll, amivel 9-10 nap után is kitudják ezeket szűrni).

''Emellett nagyon sokan nem olyan embertöl kapják el, aki a rizikócsoportba tartozik, hanem olyanoktól, akiknél nem nagy az esélye.''

A példádban igaz volt, bár alapvetően a rizikafaktortól kapják el az emberek úgy gondolom. (Pl. védekezés nélkül szexelők, prostituáltként dolgozók, homoszexuálisak, biszexuálisak), a nem rizikófaktorban (pl: heteroszexuálisak, vagy védekezés nélkül keveset szexelők), a hazai statisztika szerint azért ,,veszélyesek'', mert ők általában sokkal később mennek el egy HIV-szűrésre, mivel eszükbe sem jut, hogy találkozhattak velük (és mivel több idő telik el, akár több emberrel is kapcsolatba kerülhetnek). A Rizikófaktorban lévők közül talán kevésbé rizikósabbak azok, akik gyakran járnak szűrésre.

A legtöbb ember úgy szokta elkapni inkább, hogy valakivel szexuális kapcsolatot létesítenek, aki épp nem régen fertőződött meg, de még nem tud róla (a vírusszám ekkor lényegesen magasabb)

2020. aug. 15. 22:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!