Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Létezik igazából lélek?

Létezik igazából lélek?

Figyelt kérdés

Sokszor használják az emberek a lélek szót, de nem tudom, hogy ez igazából létezik-e.

Az embernek mindent az agya irányít, az felelős szinte mindenért. Van az embernek igazából lelke? A lélek alatt nem az agyra gondolunk? Nem az agy határozza meg, hogy hogyan érezzük magunkat, hogy milyen hormonok szabaduljanak fel bennünk stb.?

Mert ha ez igaz, akkor a halál után sincsen semmi, nem? Ha meghalunk, leáll az agyunk, és ha nem fagyasztják le, vagy ilyesmi, akkor minden elveszik. Az emlékeink, és tényleg minden. Aztán lassan a testünk is.

Ha pedig létezik lélek, az hol van a testünkben? Mi szerepe van? Ez határozza meg az érzelmeinket? Lehetséges-e, hogy halálunk után "elrepül" egy másik testbe?

2020. aug. 13. 16:06
 1/7 anonim ***** válasza:
23%

Ez egy nehéz kérdés, erre bizonyíthatóan még senki nem találta meg a választ.

Személyes tapasztalatom, hogy párszor már átéltem, amikor nagyon fájt a lelkem és biztosan tudtam, hogy az fáj ott belül, még ha fizikailag nem is testesül meg. Ha fáj a lélek, az óriási szenvedés és nem igazán lehet kezelni semmivel, talán az idő gyógyítja.

2020. aug. 13. 16:56
 2/7 anonim ***** válasza:
6%
A férfiaknak többségének biztosan van, a nők többségének biztosan nincs. Ugyanis a lélekkel szeretünk a nők pedig csak önmagukat szeretik.
2020. aug. 13. 16:59
 3/7 anonim ***** válasza:
A "Tudat, és a tudattalan határai" c. könyv kérdésedre jó közelítő választ ad. Olvasd el legalább a szinopszisát, a NETen megtalálod.
2020. aug. 13. 17:39
 4/7 anonim ***** válasza:
23%
Amíg nem definiálod pontosan, addig nem lehet megválaszolni.
2020. aug. 13. 20:41
 5/7 A kérdező kommentje:

#4 Hogy érted, hogy nem definiálom pontosan? Az a kérdés, hogy szerintetek létezik-e lélek. Mert tudtommal magában az anatómiában nincsen ilyen. Ezt csak úgy kitalálták?

A valóságban létezik ez? Nem mindenért az agy a felelős? Mert ha úgy nézzük, a depresszió is "csak" egy mentális betegség, tehát az agy felelős érte.

Az érzelmeket általában a lélekhez kötik, míg igazából az agyunk miatt van, nem? Vagy én gondolom rosszul?

2020. aug. 13. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Nemhogy pontosan, sehogy sem definiáltad. Szóval: mi a lélek? Ha megmondod, és is megmondom létezik-e.
2020. aug. 13. 22:59
 7/7 anonim ***** válasza:
54%
Létezik lélek, de nem a test része. Az ember test és lélek.
2020. aug. 17. 07:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!