Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Olyan indokkal kérhetek két...

Olyan indokkal kérhetek két nap táppénzt az orvostól, hogy besokaltam idegileg a munkától?

Figyelt kérdés
Megállás nélkül dolgozok több hónapja és úgy érzem vagy bekattanok vagy elmegyek két napra, hogy picit észhez térjek már. Szerintetek ilyen indokkal kérhetek táppénzt? Főnököm sajnos nem enged el annyit mondott majd csak ősszel lehet szabadságra menni.
2020. aug. 5. 11:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Kérhetsz, de nem biztos hogy kapsz
2020. aug. 5. 11:33
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Kérhetsz és ha jófej ad...

Amúgy szerintem amúgy is kéne, mert a mentális/pszichés betegség is betegség.

Amikor náthás vagy, akkor sem azzal mész orvoshoz hogy náthás vagy, hanem egy tünettel, például hogy folyik az orrod.

Egy mentális/piszchés betegségnek pedig lehet az a tünete, amit leírtál.

Te nem feltétlenül tudhatod, hogy csak egy kis szünet kell vagy más...

Az orvos pedig ajánlhat pszichológust, el küldhet pszichiáter szakorvoshoz, vagy akár írhat fel valami gyengébb nyugtatót is.

Egyébként, hogyha biztosra akarsz menni, akkor mondd azt, hogy a munkahelyeden néha úgy érzed, hogy fel megy a vérnyomásod.

Ez már mindenképpen elég indok, és legalább megnézik a vérnyomásom, ami sosem árt

2020. aug. 5. 11:38
 3/3 anonim ***** válasza:
72%
Háziorvos vagyok. Ilyenre lazán lehet adni táppénzt. Feltéve hogy nem tipikus lógós vagy.
2020. aug. 5. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!