Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem amarok hegekkel élni,...

Penns kérdése:

Nem amarok hegekkel élni, segítesz?

Figyelt kérdés

Tavaly elkezdtem vágni magam, de akkot gyorsan abbahagytam mert barátnőim meglátták és segítettek.

Azóta magba fordultam eléggé és zárkózott vagyok, sokat szorongok is.

De elkezdtem újra, ugyanaz a fotgatókönyv elvettem a kést és az ágyam mellett tartom mert ott lehetek teljesen egyedül. Attol tartok nem leszek kepes abbahagyni de a karantén igazán nem tett jót a mentális egészségemnek.

Van egy képzeletbeli barátom, a neve nem lényeges és vele szoktam fejben beszélni eddig igazán rendes volt. De elkezdte mondani hogy vágjam meg a károm, vagy a combom és eléggé jó pillanatot választott hogy erre kérjen. Meg is vágtam magam ahol kérte fe már nem mondja csak én, magamnak.

Elolvastam Anne Frank naplóját és arra jutottam nem szabadna saját magam bántanom mert annyit szenvednek mások még most is. De ezért annyira megharagudtam magamra hogy úgy éreztem muszály bosszút állnom magamon. Ezért ma is folytattam.

Esetleg calami ötlet, mit lehet kezdeni a kis buta fejemmel? Mintha nem is én lennék néha.

Nagyon hálás vagyok ha elolvastad.♡

#vágás #kés #önbántás #Utalom azt, aki vagyok
2020. júl. 15. 22:09
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
58%

Kedves 18-as válaszoló!

Hogy a büdös fr*ncba mered kinyilatkoztatni azt, hogy ez egy normális cselekedet tini vagy serdülőkorban, amit a szüleiddel meg tudsz beszélni?

Kinek képzeled te magad? Csak azért mert 18 éves vagy, AMI NEM FELTÉTLEN JELENTI AZT, HOGY felelősségteljes döntéseket tudsz hozni, ez meg is látszik a válaszaidból.

Bele se merek gondolni, hogy ha egy mentális betegnek ilyen tanácsokat adsz, akkor te vajon, hogy boldogulsz az életben... egyszerűen szörnyű, esküszöm 17 éves fejjel jobban fel tudom mérni a helyzet súlyosságát, mint te "felnőttként" igen, mert 18 évesen már annyira felnőtt vagy, de tényleg... 😒

Tudom "nagyon sok mindenen keresztül mentél" kezdjük az első matek egyeseddel, haladjunk a plátói szerelem útján át azokig a napokig, amikor abban a hitben, hogy az egész világ ellened van blablabla IGEN, EZEKET MEG LEHET BESZÉLNI ANYUCIVAL ÉS APUCIVAL, de amin a kérdező megy végig, nem hiszem hogy segítene, egy kellemes családi beszélgetés.

Tudom, sokan a pszichológusok ellen mennek, hogy "jaj, egy idegennek nem tudok megnyílni stbstb" de bakker, ezek PROFIK, ha akarsz ha nem, előbb utóbb megnyílsz nekik. És vannak azok a pillanatok, amikor már annyira komoly a helyzet, mint ez, hogy egy idegennek könnyebben elmondod, mint az édesanyádnak, mert szomorú vagy sem, ezt a betegek szégyellik. A kérdező is szégyelli, hogy ezt teszi, mert tudja, hogy rossz, ezért nem mondta még el a szüleinek.

És ha holnap neked ront egy késsel? Akkor mi van? Nem nézem ki a kérdezőből, de BÁRMI megtörténhet, a fő, hogy beszélt előtte a szüleivel nem? :)

a KÉRDEZŐHÖZ szólnék pár szót:

Tudom, nehéz időszakon mész keresztül, és ijesztő vagy sem lehet nem leszel sose száz százalékban "egészséges" (bár ki az? Nem? :D)

De tudnod kell, hogy a pszichológus nem fogja helyetted megkönnyíteni az életed, csak irányt ad, hogy merre lenne érdemes haladnod, a döntés attól kezdve a tiéd.

Vagy elmész szakemberhez, vagy így élsz tovább, azt biztos hogy semelyik út se könnyű, de az egyiknek a vége jó lesz.

Nem dönthetünk helyetted, mi csak tanácsokat adunk (tudod, olyanok vagyunk mint a "szüleid" :D)

Egy kérdésem lenne még, ami talán a tapasztalt 18 évesünkre is vonatkozik, szerinted ha elmondod/elmondja a szüleidnek/szüleinek akkor ők nem küldik majd el pszichológushoz?

Vannak dolgok, amiket egyedül nem tudsz megoldani, és EZ NEM ROSSZ, ne hibáztasd magad, ezért élünk 7+ milliárdan a Földön, hogy tudjunk segítséget kérni/segíteni egymáson :D

Nem szégyen az, ha beismered, hogy ez neked nem megy egyedül. Az a szégyen ha nem kérsz segítséget!

Igenis vannak nehéz szakaszok az életünkben, és sajnos megeshet, hogy neked több ilyen is lesz, de ezért van a szakember, mert ő megtanít téged arra, hogy ezeket hogy kezeld.

Lehet nem vagy olyan beteg, gondolok itt arra, hogy lehet nem vagy pl.skizofrén, depressziós, bipoláris zavarral küzdő ember, csak lehet, hogy nem tudod kezelni a stresszt. Nem tudom megállapítani, mert nem vagyok orvos és mert nem ismerlek.

Mindenesetre szeretném, ha jól döntenél. És minden válaszoló, aki a pszichológust javasolta szeretné, ha boldog és kiegyensúlyozott ember lennél, szeretnének rajtad segíteni és biztonságban tudni téged.

Szeretném ha tudnád, nem akarunk neked rosszat. Már csak abból kiindulva, hogy a pszichológus nem egy "rossz dolog" :D

Remélem minden rendben fog jönni az életedben, kitartást! ❤️😊

2020. júl. 16. 12:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!