Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem amarok hegekkel élni,...

Penns kérdése:

Nem amarok hegekkel élni, segítesz?

Figyelt kérdés

Tavaly elkezdtem vágni magam, de akkot gyorsan abbahagytam mert barátnőim meglátták és segítettek.

Azóta magba fordultam eléggé és zárkózott vagyok, sokat szorongok is.

De elkezdtem újra, ugyanaz a fotgatókönyv elvettem a kést és az ágyam mellett tartom mert ott lehetek teljesen egyedül. Attol tartok nem leszek kepes abbahagyni de a karantén igazán nem tett jót a mentális egészségemnek.

Van egy képzeletbeli barátom, a neve nem lényeges és vele szoktam fejben beszélni eddig igazán rendes volt. De elkezdte mondani hogy vágjam meg a károm, vagy a combom és eléggé jó pillanatot választott hogy erre kérjen. Meg is vágtam magam ahol kérte fe már nem mondja csak én, magamnak.

Elolvastam Anne Frank naplóját és arra jutottam nem szabadna saját magam bántanom mert annyit szenvednek mások még most is. De ezért annyira megharagudtam magamra hogy úgy éreztem muszály bosszút állnom magamon. Ezért ma is folytattam.

Esetleg calami ötlet, mit lehet kezdeni a kis buta fejemmel? Mintha nem is én lennék néha.

Nagyon hálás vagyok ha elolvastad.♡

#vágás #kés #önbántás #Utalom azt, aki vagyok
2020. júl. 15. 22:09
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Nagyon hosszú lett, bocsánatot kérek ezért.
2020. júl. 15. 22:11
 2/21 Sdujeki36g válasza:
30%
Hany èves vagy?
2020. júl. 15. 22:16
 3/21 anonim ***** válasza:
2%
Mégis mi a jó a vagdosásban?
2020. júl. 15. 22:19
 4/21 anonim válasza:
94%
Szerintem, ezzel fordulj pszichiáterhez és/vagy pszichológushoz.
2020. júl. 15. 22:22
 5/21 anonim ***** válasza:
48%
Nem is annyira hosszu. Csinaltunk mi is hasonlot, de a karok helyrehozhatatlanok. Persze erre nehez hamar rajonni, es addigra mar keso, amit eddig muveltunk, ott marad. Arra tanit, hogy hulyeseget csinaltam. Semmi ertelme magamon bosszut allni, nem tehetek a vilag buneirol. Nem vagyok sem mas, sem sajat magam megvaltoja. Te sem vagy. Nem vagyok hibas masert vagy magamert. Beleszulettem egy korba, egy tarsadalomba, es ezen nem segitek azzal, ha szetszedem a testem. Nekem nincs, aki megmondja, hogy mit tegyek. Egyedul vagyok magammal es egyedul jottem ra, hogy a test, amiben elek, szukseges ahhoz, hogy teljesitsem, amiert letezem. Ha artok neki, artok magamnak mentalisan es fizikailag is, csak szarabb, nehezebb es fajdalmasabb lesz. Beszeljunk meg, ha van kedved.
2020. júl. 15. 22:26
 6/21 A kérdező kommentje:

Kedves 5.

Teljes mértekben egyetértek azzal amit írtál. Megpróbálok erre gondolni legközelebb.

Köszönöm szépen!

2. Erre inkabb nem válaszolok de fiatal vagyok.

3.Semmi

4. Sajnos erre nincs lehetőségem :)

2020. júl. 15. 22:42
 7/21 anonim ***** válasza:
84%
Márpedig ezzel orvoshoz kell menned. Ha jól értem, hangokat hallasz. Ráadásul olyan hangokat, amik felszólítanak arra, hogy bántsd magad, és ez kicsit sincs rendben. Szüleidnek nem szóltál erről még?
2020. júl. 15. 22:51
 8/21 A kérdező kommentje:

Kedves 7.

Pontosabban csak egy hangot! Ami elösször kesves volt velem. Nekik nem szóltam de fogok ha nem tudok ezen túlesni egyedül (a segítségetekkel).

2020. júl. 15. 22:56
 9/21 anonim ***** válasza:
61%
5-os vagyok. Itt kert segitseget, es az nem segitseg, ha belehajszoljatok szamotokra nyilvanvalo, racionalis megoldasokba. Van az ugy, hogy az embernek fontos latatlanba beszelni valakivel, aki nem ismeri, nem hallja, megis atjon a problema. Jotekony dolog a tavolsag olykor, mindenkitol messze. Ez is egyfajta biztonsagerzet. Sokszor szeretnek valakivel en is beszelni, aki megert, de megsem er el addig, amig nem akarom.
2020. júl. 15. 23:12
 10/21 anonim ***** válasza:
88%
Ne a mi segítségünkkel akarj túl esni rajta, itt nem pszichiáterek vannak általában. Menj el sürgősen pszichiáterhez, minél hamarabb. Ha a szüleid normálisak, nekik is mondd el és elvisznek téged.
2020. júl. 15. 23:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!