Depresszióval kapcsolatban tudnátok értelmes gondolatokat adni?
9-es, nyugodtan adagolj még neki hozzá a meglêvő bajaihoz, ügyes. Az, hogy simán vár az ember minden nélkül, sose eredményes.
Az jó, hogy tudd segíteni magán, keresett dokit. De nem ez kell, hogy még pluszban adagold neki, "hogy szar vagy kb, majd elmúlik".
12-es, én vagyok a 9-es.
Épphogy nem azt mondtam, hogy várjon, majd elmúlik, hanem pont arra akartam felhívni a figyelmét, hogy gyógyszer nélkül kínkeservesen lassan telik az idő, és nem szabad megvárni, hogy súlyosabb legyen. A kérdező azt kérdezte, hogy mennyi időbe telik, amíg leküzdi. Mivel nem kapott gyógyszert (amit nem értek, miért), leírtam, hogy ha nem kezelik, akkor 6-8 hónap lesz. Ezzel éppen arra akartam utalni, hogy elmúlik mindenképpen, csak közben kutyául fog szenvedni, ha nem kap gyógyszert.
Tegnap volt az első alkalom hogy végre eljutottam. Vagyis magamban végre valójában 3 éve van talán ez a periódus és mostmar egyre rosszabb. Tehát így lett kimondva hogy súlyos az állapotom.
Logikailag tudom és értem az egész mindent hogy jót akarnak és az egész. Pszichoterapeuta gyógyszert nem írhat fel így mondta háziorvos altal kérjek beutalot pszichiátriara gyógyszerért.
A súlyos depresszió jelen esetben azt jelenti hogy képtelen vagy már napi rutin feladatokat ellatni ergo még az hogy elmosogass is rohadt nehéz. Nem nem lusta vagyok és trehany egyszerűen nem lehet elmagyarazni az egészet ép ésszel mert magam sem gondoltam soha hogy a kezeletlenség idáig juttat bárkit. Én is ki nevettem aki depressziós anno, ez nem olyan mint egy "depi". Meg sírás az ex után.
9-es akkor kicsit pontosabban fogalmazz máskor, meg így jó, hogy utána írtál, de nem biztos, hogy másnál "jól vette" volna ki magát a dolog, főleg, hogy depresszióban érzékeny az ember.
Kérdező: Mindenki érti, de te kontrollálod a tested, felállsz (megpróbáld) és mész, teszed. Próbáld kicsit rávenni magad az életre, hogy akkor is megcsinálod. Át fog fordulni a gondolkodásod. Ha meg se próbálod, persze hogy nem fog menni. Próbálgasd, fordíts magadon minden nap egy kicsit és menni fog.
Depresszió érzelmi alapú, akinek testi fogyatékossága, betegsége van, az is tud erőt venni magán, csak máshogy, másmilyen formában.
Én nem értem, mi baj volt a kilences válaszával... Nem írt olyat, hogy várd ki a végét vagy ilyesmi. Sajnos az igazságot írta, ami az, hogy hónapokig eltart, ha nem kezelteted. Engem is anno azzal tudtak rávenni, hogy bevegyem a gyógyszert, hogy tudatták velem, hogy kezelés nélkül sokáig elhúzódik majd.
A kérdezőnek igaza van, ez nem lustaság, hanem betegség, ami még a motoros funkciókat is gyengíti, mivel nem érzelmi, hanem agyi betegségről van szó, ami nemcsak érzelmi (hangulati), de fizikai és kognitív tünetekkel is jár, ezért a mozgás valódi nehézséget jelenthet. Annyit tudok tanácsolni, hogy pihenj minél többet, és ha lehet, ne késlekedj a kezeléssel. Baromi nehéz, de ha ennyire gátol az életben, akkor mindenképpen el kell menni a pszichiáterhez. A pozitív maszlagok nem valószínű, hogy segítenek, de bárcsak...!
Köszönöm szépen a megerősítéseket! Igyekszem minél előbb a gyógyszert elintézni és végre meggyógyulni.
Köszönöm szépen mindenkinek hálásan!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!