Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha a pszichológus sokszor nem...

Ha a pszichológus sokszor nem tud segíteni akkor mégsem rendes tudomány?

Figyelt kérdés
Valaki írta, hogy járt több pszichológusnál de nem tudtak neki segíteni, valaki írta neki, hogy sajnálja, hogy nem talált rendes szakembert. Na ez az én kérdésem lényege. Ha normális az, hogy elment 4 pszichológushoz és egyik sem tudott neki segíteni akkor lehet ezt tudománynak nevezni? Az orvosok képessége is eltér de ők % ban hatékonyabbak akkor veszett ügy ha valaki olyan stádiumban rákos mondjuk ami biztos halál 1 éven belül. Láthatóan ezek az emberek (pszichológusok) többször sokkal többször tehetetlenek. Ráadásul ha visszatérünk arra, hogy nem talált rendes szakembert akkor az első 4 az mi? Kamu szakember?

2020. jún. 13. 18:30
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

"Azok, akik megkérdezik, hogy hogy vagy, és kérik érte a pénzt ... inkább nem is írom le.:) Mert hogy ha nem nyitod a pénztárcád, az hótziher, hogy nem fog - még csak megpróbálni se - segíteni."

Nekem itt nagyon úgy tűnik, hogy a fizetős és ingyenes pszichológusról egyaránt írtam.🤔

Nem kell kívánnod, nem fogok. Tinédzserkorom óta már rájöttem, hogy saját magamat én ismerem a legjobban, és csak én tudom megoldani a saját problémáimat, nem egy idegen.

2020. jún. 14. 11:06
 12/26 anonim ***** válasza:
#10 Már rég túl vagyok rajta, de köszi lol. Vedd sajnáltatásnak, de az érvelésemhez akkor is kellett. Amit egyébként részben igazoltál is az írásodban.
2020. jún. 14. 11:09
 13/26 anonim ***** válasza:

Na akkor neked a legjobb :D

Viszont van akik sajnos nincsenek ilyen magas önismereti szinten és segítséget kérnek. Ezt minden területen el kell fogadni, legyen az egészségmegőrzés, tanulás, pénzügyek stb. Te ezt a skillt tudtad kimaxolni :)

2020. jún. 14. 11:09
 14/26 anonim ***** válasza:
Összegezve a kérdezőnek, ez ugyanolyan, mint a filofózia, vagy inkább a teológia. Tudománynak tudomány, alkalmazzák is. Az, hogy te egyénileg hogyan ítéled meg, az a te dolgod. Ha vallásos vagy, akkor nyilván jó és "működik", ha nem vagy az, akkor felfoghatod áltudománynak. Ha meg ezotériában vagy hasonló területek érdekelnek, akkor ígyis-úgyis valódi tudománynak fogod tartani.
2020. jún. 14. 11:13
 15/26 anonim ***** válasza:
De nem gondolod úgy, hogy azok, akik kevésbé vagy nem rendelkeznek ezzel a képességgel, hasznot húzni belőlük nem épp "jó" dolog? Hogy a segítségnek önzetlennek és mindenki számára elérhetőnek kéne lennie, és nem anyagi kérdésnek, opportunizmusnak? (Most kérlek tekintsünk el attól, hogy létezik ingyenes pszichológus, azt hiszem, ebben egyetérthetünk, hogy semmit nem ér) Mert ha pl. iskolában tanítanának a gyerekeknek általános pszichológiát, én nagyon támogatnám.
2020. jún. 14. 11:18
 16/26 anonim ***** válasza:
57%

Ha létezne altruizmus, nem kéne pszichológus se :) Lehetne kommunizmus mégse mégsincs.

Nem tudom neked mi a szakmád, de akár vagy üzletember, akár tanár, akár asztalos, akár szervezetfejlesztő, gondolom nem pusziért dolgozol.

Gondolom nem hiszed, hogy egy ápolónak, orvosnak, fejlesztőpedagógusnak, családsegítőnek ingyen kéne dolgoznia.

De te magát az alkalmazott pszichológia intézményét támadod, szóval most csak a köröket futjuk ezzel. Szóval nyilvánvaló, hogy abból a szemszögből egy "kóklerszakma" ne kapjon pénzt.

"Most kérlek tekintsünk el attól, hogy létezik ingyenes pszichológus, azt hiszem, ebben egyetérthetünk, hogy semmit nem ér"

Eddig a fizetős pszichológus se ért semmit, szóval akkor legalább az állami "ingyenesek" morálisan fentebb vannak, mint azok akik pénzt kérnek el.

Igen, kellene tanítani pszichológiát, minden korcsoportnak a saját szintén.

Ezenkívül ha van akinek segít, és jobban lesz ezektől, innentől kezdve szerintem jogosultsága van a pszichológusoknak.

Neked, és másik X embernek nem jött be, ez van. Nem mész többet. Nekem a vallás és az egyház nem jön be. Nem is járok templomba, de nem támadom azt, hogy a hívők mit és miért csinálnak.

2020. jún. 14. 11:33
 17/26 anonim ***** válasza:
Nem érted miről beszélek, mert nem akarod érteni. Hagyjuk, reménytelen.
2020. jún. 14. 11:37
 18/26 anonim ***** válasza:
Eszerint nem :) De rendben.
2020. jún. 14. 11:38
 19/26 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi "nem", de rendben. ":)" Hallod, nem tudom pszichológus vagy-e, vagy leszel, de nem leszel/lehetsz túl sikeres benne. Se szövegértés, se empátia, se jóindulat.
2020. jún. 14. 11:42
 20/26 anonim ***** válasza:

Ha úgy gondolod, hogy nem értem, hogy miről beszész, vagy nem akarom megérteni, akkor úgyse tudom megváltoztatni a véleményedet, vagy igen?

Ha igen, hogyan bizonyítsam ezt be neked?

Én ezen a szinten vagyok képes megérteni a témát, más tapasztalataim vannak, voltak és lesznek. Ha ez a személyes képességeim hiánya, akkor sajnálom ha megsértettelek ezzel. Én nem személyeskedtem veled, lehet, hogy nem vagyok jó szövegértő, vagy nincs elég empátiám, de nem támadtalak.

2020. jún. 14. 11:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!