Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szép napot! Magasabb szintű...

I.B.T. kérdése:

Szép napot! Magasabb szintű gondolkodás "játékok" alapján?

Figyelt kérdés

Mint a kérdésből is látszik el akarom sajátítani az összetettebb (a mostaninál) gondolkodást. 3 oldalról közelítem meg:

-megfelelő mentális egészség miatt úgy táplálkozom, sportolok, stb hogy MINIMUM ne romoljon az agyam fizikai teljesítőképessége (nem iszok alkoholt, nem fogyasztok drogokat, stb)

-magában az életben megpróbálok mindent a legegyszerűbben megoldani. Nálam ezt azt jelenti, hogy általában mindent számításba veszek és ezek alapján hozom meg a döntéseimet. Így születnek azok a tevékenységeim melyek könnyebbek de célravezetőek.

-utolsó, amihez a kérdésem kapcsolódik:

feltudnátok állítani nekem egy rangsort a különböző agyat igénybe vevő "játékokból" , ahol mondjuk a rangsor alján a legkevésbé , a rangsor tetején a legjobban megterhelő elemek szerepelnek? A vonatkoztatási alap az összetett gondolkodás.

Amiket szoktam ha nem is napi rendszerességgel de elég gyakran: sakk, sudoku, matekpéldák megoldása, keresztrejtvény, memóriakártyák, tanulás az iskolákban (itt is mindig a legérthetőbben mégis a legtöbb tudást felhalmozó módon tanulok)

Azért írtam ki a kérdést mert bambának érzem magam. Egyszerűen nem tudok normálisan koncentrálni.

Még ide 2 kérdés:

- megpróbálkozzak a komolyabb meditációval? Melyikkel?

- elég sokat szoktam gépezni (War Thunder és cs 1.6+ filmek/sorozatok), lehet ez az oka a figyelmetlenségemnek vagyis lehet hozzá köze?

A válaszokat köszönöm!

2014. szept. 3. 09:56
 1/3 anonim ***** válasza:
Minden jo, amit csinalsz. Ha ugyis sokat gepezel, probald ki a Hearthstone-t! Fejleszd magad profi szintre, olvass rola, tanulj. Bar kartyajatek, szoval van benne random-faktor, de egyreszt nagyon szorakoztato, masreszt igenis megmozgatja az agyat. Mar ha tenyleg beleteszed az idot es energiat.
2014. szept. 3. 10:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Meg hat tanulj meg programozni. :D Bar ez kisse komplexebb cel, de ha ugyis matekpeldazol...
2014. szept. 3. 10:38
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Kipróbálom a Hearthstone-t.

Érdekel a programozás, már elkezdtem egy-két hete a tanulását. Pont itt kértem hozzá segítséget:D

2014. szept. 3. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!