Hogyan hatott a lelki állapotodra a koronavírus?
Kérlek, írjátok meg, hogy milyen irányban változott az állapototok, azaz milyen hatással volt a járvány a mentálisan és/vagy töltsétek ki az erre vonatkozó, szavazásra feltett kérdésemet. Előtte voltatok jobban, mára nem, vagy éppen fordítva?
Előre is köszi!

Szomorúan olvasom!
Akkor eszerint nálad egyértelműen kijelenthető, hogy a járvány hozadéka miatt romlott az állapotod.
Lehet, pedig az lenne az üdvözítő, ha visszatalálnál a kályhához, és úgy göngyölítenéd fel a szálakat, hogy mi okozza a gondokat. Kitartást hozzá!
S nagyon köszönöm a válaszod, ugyanakkor más idővonalakat is érdeklődve várok.

Érdekes!
Tulajdonképpen pont ezért is tettem fel a kérdést. Nem tudom eldönteni, hogy melyik tábor a népesebb, aki magába fordult és romlott a mentális állapota, vagy azoké, aki most teljesedtek ki igazából és lábaltak ki eddigi gondjaikból (még ha esetleg csak átmenetileg is).
Nagyon vegyesek az érzéseim, és úgy látom, nem véletlenül, hiszen a válaszok is igen megoszlók.
Kedves minden válaszadó! A 4-es válaszadó példája mutatta, hogy lehet javunkra fordítani ezt a speciális helyzetet! Mindenkit sarkallok arra, hogy találja meg az ő "szájharmonikáját".
Az eddigi válaszokat köszönöm, és érdeklődve várom a továbbiakat is!

Én antiszoc vagyok a rengeteg csalódás miatt amit az emberek okoztak nekem, idegenek, közeliek, barátok, rokonok egyaránt. Talán kissé mizantróp is lettem meg befelé forduló, szóval eleinte öröltem a "legális" otthonülésnek.
Viszont amire nem számítottam, az az, hogy mennyire fog hiányozni az a pár alkalom amikor mégiscsak buszra ültem és elmentem egyet kószálni, nézelődni, sétálgatni csak úgy. Ez a fajta szabadság iszonyúan hiányzik. És nem is lesz már ugyanolyan, mert a biztonságérzetnek annyi.
Amúgy még valami betegségfóbiám is lehet, ez abból alakulhatott ki, hogy nekem egy mezei nátha is min. 2 hét, és nagyon megszenvedem. Ja, azt amit más 1 hét alatt letud úgy, hogy párszor kifújja az orrát... engem meg ágyba dönt. Szóval nekem egyértelműen rosszabb lett minden téren az elmebajom.

Nagyon köszönök minden választ és várom az újabbakat is!
7. Sajnos ezzel vannak páran, akik padlóra kerültek azzal, hogy semmit nem tudtak/-nak elintézni. Neked talán épp az tesz akkor jót, ha visszaáll az élet?!
8. Nem kell, hogy visszacsússz, nem szükségszerű! Próbálj meg megkapaszkodni abba az energiába, amit a csend és a nyugalom adott. Zajos a világ, tele lármával, de találd meg a belső hangod, a nyugalmad, és akkor kitart a home office-ban szerzett jó tapasztalat!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!