Kórházi fertőzésem volt 10 éve 22 évesen egy műtétet követően. Majdnem belehaltam, az infektológus szakorvosnak köszönhetem hogy élek. A tüdőm is károsodott, pár napig lélegeztető gépen is voltam. Nem akarnám újra átélni, nagyon félek tőle. Március eleje óta nem megyek sehova, teljesen egyedül vagyok a lakásban. A munkatársaim maszkban, kesztyűben járnak együtt sportolni, stb. Én mindenből kimaradok. Amikor orvosi kontrollra megyek évente, mindig elmondják hogy nagyon vigyázzak az influenzával, ezzel meg gondolom duplán kell! Most is nagyon félek, mert a szomszédom a mellettem lévő teraszon köhögött cigizés közben és felém fújta a szél! Meg jött egy futár maszk nékül akit nem is én hívtam, hanem a szomszéd és beállt tőlem 50 centire az ajtóban! Azóta szinte remegek, nem tudok másra gondolni. Mit tegyek? Azt látom hogy mások le se .... az egészet. Az ablakból láttam hogy valahol grillparty is volt, sportolnak az emberek, bevásárolnak. Szerintem ha én kimennék, azonnal elkapnám amilyen szerencsétlen vagyok. A kórházi fertőzésekre se adnak nagy esélyt, főleg fiatalon, de én mégis elkaptam akkor régen.
Örülj neki hogy nem kell kimenned mondjuk dolgozni. Gondolom vagy van még állásod vagy tartalékod vagy jön pénz valahonnan.
Amíg nem mész ki a lakásból elenyésző az esélye hogy elkapd.
2020. ápr. 21. 16:28
2/13 anonim válasza:
A kórházban, súlyos tüdőproblémába szenvedő koronavírusos beteg majdnem 100 százaléka idős, krónikus betegségben szenvedő. Vagy még olyan a fiatalabbak körében, aki teljesen elhanyagolta a betegséget. Nálad erről szó nincs. Ha rendben van az immunrendszered, el sem kapod, ha mégis, enyhe tünetekkel lefolyik az egész. Egyébként egy sima influenza bakteriális felülfertőződéssel is okozhat tüdőgyulladást, amiben szintén meg lehet halni. Olyankor nem félsz, amikor influenzajárvány van? Ez sem rosszabb, ha időben fel van ismerve és ki van pihenve egy egyébként egészséges szervezetre.
2020. ápr. 21. 16:28
3/13 anonim válasza:
A futár miatt meg ne aggódj,. 50 centire...
1. Fertőzöttnek kellett lennei, tünetmentesen nagy garati vírusszámmal
2. Az arcodba kellett volna beszélnie köpködően.
Ha ez nem volt gyakorlatilag nem történt meg.
2020. ápr. 21. 16:30
4/13 anonim válasza:
Nem félni kell, hanem vigyázni. Azt jól teszed, hogy nem mész sehová. Ha mégis menned kell: maszkot vegyél fel. Ha valamihez hozzáérsz fertőtlenítsd a kezed, és ha van lehetőség mosd is meg. Próbálj egészségesen enni, erősítsd az immunrendszered. Ha otthon is vagy akkor is mozogj: kis torna, ilyesmi.
Okosan kell most élni, nem félelemben. Ja és a legfontosabb: ha egy Facebook bejegyzés, egy újságcikk vagy bármi egy kicsit is gyanús, azt felejtsd el. Tele van az internet hazugsággal. Mérlegelj és ne higyj el mindent!
2020. ápr. 21. 19:23
5/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Azért nagyon félek. Attól is hogy vissza kell majd menni a munkahelyre. Remélem minnél később kerül erre sor. Azért elég egyedül is vagyok. Kiközösítettek az online beszélgetésekből is a kollégák mert én nem megyek el velük egészségügyi sportolásra a szabadba. Úgy érzem én vagyok az egyedüli hülye az országban aki lassan 2 hónapja nem lépett ki. Az utcán látom a minden nélkül sétálgató embereket. Nem tudom mi az igazság, mennyire kell félnem.
2020. ápr. 21. 21:30
6/13 anonim válasza:
Figyelj az elso az egeszseged de..ne felj ez nagyon fontos! Otthon vagy nem mesz semerre biztonsagba vagy. A felelem megbenít es jol le is meríti a szervezetedet. Betartasz mindent akkor nincs gond. Szedjel vitaminokat erősítsd a szervezetedet es foleg mentalisan. A kollegakkal meg ne torodj bizonyara nem ertik a problemadat de nem is baj. Bent a lakasban biztos nem lesz bajod de lehet kint sem. Ne parazz ra mert rosszabb es magadat gyengíted nincs ertelme. Eros immunrendszeru fiatal vagy attol fuggetlenul h volt a fertozesed. Egy csomo immunhianyos emberke el az orszagban fiatalok is sose gyogyulnak meg. Ugyhogy nyugi. Nem kell a szeltol is megijedni.
2020. ápr. 21. 22:10
7/13 anonim válasza:
Én new yorkban élek és már 5. hete ülök itthon. Csak boltba járok ha épp kifogy a kaja. Nem vagy egyedül. Több millióan élnek úgy, mint te. Kitartás!
2020. ápr. 22. 05:06
8/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek!
New yorki “kolléga” kitartást neked is! Ott nagyobb a baj a TV szerint. Remélem nem lesz bajod, bajotok!
2020. ápr. 22. 08:05
9/13 anonim válasza:
En ugyanigy elek, mint Te. Egy cicaval vagyok itthon mar masfel honapja. A haz aljaban van dm, bolt, csak oda megyek le reggel ha muszaj. Maszk es kezfertotlenites minden utan, barmihez hozzaerek.
Nekem is volt korhazi fertozesem (MRSA), illetve vernyomascsokkentot szedek 4 eve (38 vagyok), voltam panikbeteg is, de azt kikezeltem.
En is azt javaslom, tereld el a gondolataid. En mar csak minden masnap olvasok hireket. Filmeket nezek, jatszok a telefonomon, takaritok, fozok mosok, levegozok a teraszon. Emaileket irok, telefonalgatok, mert itthonrol dolgozom.
2020. ápr. 22. 19:32
10/13 anonim válasza:
Azzal ne foglalkozz, mit gondolnak masok. Engem is korberohog mindenki, de en ugy vagyok vele, varjuk ki a veget ennek es majd akkor nevessunk.... a legfontosabb, h ne felj. Online is lehet tarsasagi eletet elni. (Pl indexforum, facebook, insta, stb)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!