Tényleg van olyan betegség hogy számítógép-függőség?
Anyukám szerint én beteg vagyok és valamilyen elvonókúrára kéne járnom. Tényleg nagyon sokat gépezek, hétvégenként és iskolai szünetekben reggel 9-től kb éjfélig megy, van oylan hogy el sem mozdulok előle csak maximum enni meg vécére. Iskolaidőben is délután 3-kor már bekapcsolom és megy 10-ig. Anya mindig ordít velem és csapkod, és ha valami rosszat csinálok pl. nem rakom rendbe a szobám akkor mindig azzal büntet hogy elveszi a számítógépem kábelét. Ilyenkor szinte mindig mondhatni pánikroham tör rám, leülök a folyosó közepére és akár órákig ott ülök és sírok, és félpercenként kérem tőle vissza sírva a kábelt.
Olyankor is ez van amikor mondjuk nem is tervezem hogy bekapcsolom mert mondjuk épp olvasni akarok vagy elmegyek a városba, de a tudattól hogy nincs a kábelem a helyén attól teljesen idegbeteg leszek...
Mit lehet ezzel csinálni?
igen van.
Ha egyedül nem megy akkor pszichiáterhez kell fordulni
Igen, valóban létezik, ahogy előttem írták. Ez is egy szenvedély-betegség. Kezelhető, de szakember kell hozzá.
Durvább formái: a dohányzás, játékgépezés, alkoholizmus, drogozás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!