Hogy tudnám magam erről leszoktatni? Bővebben lent
Velem volt hasonló, és úgy múltak el a tünetek (mikor már csak pszichésen voltak meg), hogy elkezdtem más dolgokra koncentrálni, lefoglaltam magam, sokat lógtam barátokkal. Elmúlt.
Azt viszont leszögezném, hogy a hipochondria nem egészséges, és nem is akarom táplálni a tiédet, de ha egyéb tüneted nincs, csak emésztőrendszeri, de az gyakran, akkor azért menj majd dokihoz (de nem kell rákra gondolni). Nagyon gyakori mostanában pl. a laktózérzékenység, gluténérzékenység, stb. Simán kiválthatja (persze megjegyzem, a stressz is, és most eléggé úgy tűnik, stresszelsz). Szóval próbáld meg ezt a figyelemelterelős módszert, ha nem jobb, és nem lesznek egyéb "fura" tünetek, de a hasi megmarad, akkor menj dokihoz (de ne aggódj, előre felesleges).
Ez klasszikus hipochondria. Egyáltalán nem kellene halálvágynak kapcsolódnia ehhez, nem tudom honnan vetted.
Ha nem akarsz pszichológushoz menni, akkor annyit kell tenned, hogy nem elemzed magad, és nem keresgélsz betegségeket egy szimpla székrekedéshez, hanem többet iszol, és zöldséget eszel.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!