Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen esetekben fektetnek be...

Milyen esetekben fektetnek be valakit a pszichiátriai osztályra?

Figyelt kérdés
Elősorban nem a zárt osztályra gondolok, mert oda nyilván pszichotikus állapotban lévőket, öngyilkossági kísérletet végrehajtókat fektetnek, hanem a nyílt osztályra.

2020. máj. 15. 14:58
 1/8 anonim ***** válasza:
72%

Ha ezt valaki fel akarná sorolni, akkor az oldal lebénulna!

Rengeteg oka lehet, egy kivizsgálástól kezdve a depresszióig minden.

2020. máj. 15. 15:04
 2/8 jeverezi ***** válasza:
78%

Én februárban elestem a metrófelüljárón és bevertem a fejem. Ittam előtte hét doboz sört ettől botlottam meg. Kihivták a mentősöket és azon gondolkodtak hogy a traumatológiára vagy a pszichiátriára vigyenek gyomormosásra stb. Szerencsére a traumatológiára kerültem ahol volt koponya rtg és fél óra múlva hazaengedtek.

Szóval még akár berúgás miatt is kerülhet valaki pszichiátriára.

2020. máj. 15. 16:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen az eddigi válaszokat. Igazából azért érdekel, mert nem tudom, mi alapján döntik el, hogy valakit ambulánsan kezelnek pl. depresszióval, vagy be is fektetik.
2020. máj. 15. 16:41
 4/8 jeverezi ***** válasza:
73%

Depressziósnak érzed magad? Ha nem vagy ön és közveszélyes amit kétlek, akkor ambulánsan kezelnek antidepresszánsal meg szorongásoldóval. Egyébként is most járványkor nem fognak befektetni kórházba csak ha elképesztően súlyos az állapotod!

2-es volt és kérlek ha megfelelő volt a válaszom adjál zöld pontot! :)

2020. máj. 15. 16:48
 5/8 jeverezi ***** válasza:
100%
Tudok egy nagyon jó pszichiátert aki magánrendelésben dolgozik. Ha érdekel megadom az elérhetőségét! Én is depressziós vagyok meg személyiségzavarom van és nagyon empatikus, figyelmes és szakszerű segitséget nyújt!
2020. máj. 15. 16:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Igen, depressziós vagyok 4 éve, de jelenleg szerencsére egyáltalán nem súlyos az állapotom, viszont most új tüneteim lettek, illetve -még a járvány előtt- felmerült a személyiségzavar gyanúja is nálam, amire valószínűleg hangulatstabilizálót fogok kapni, és annak "örülnék", ha ambulánsan tudnának kezelni.

Nagyon szépen köszönöm az összes válasz, mindenkinek zöld pontot adtam!

2020. máj. 15. 17:04
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyogyszerbeallitasnal is van, hogy valaki keri hagy fekudjon be. Ez elofordulhat "sima" szorongasnal is.
2020. máj. 15. 21:57
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Pánikrohammal is simán elvihetnek. Nekem a családom szeptemberben látott először így, teljesen önkívületben. Megijedtek és kihívták rám a mentőt, ami tök jogos és korrekt volt. Magam sem tudtam, hogy szorongásos-depresszióm van, ameddig nem diagnosztizáltak a pszichiátrián.
2020. máj. 16. 00:42

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!