Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szerintetek ez normális?

Szerintetek ez normális?

Figyelt kérdés
Rengeteget beszélek magamban főleg amikor egyedül vagyok a szobámba , belső monológ formájában, kérdezz felelek formájában, hogy mit fogok most épp csinálni úgy is szoktam, akkor hangosan is szoktam, akkor van olyan, hogy jön egy gondolat és akkor vitatkozok vagy ilyesmi, akkor olyan is van, hogy előre lejátszodom , hogy mi fog történni ha megyek valahova , hogy lehet ez lesz vagy az lesz s ilyenek.. annyit olvastam a skizofréniáról, hogy félek, hogy ez skizofrénia lehet.. ChatGPT-nek is már annyit írogattam szerintem ki van égve.. az ijesztget meg, hogy írta a skizofrénnek van külső hangja de van belső is és ezt nem tudom , hogy nekem akkor belső van és ezért beszélek ennyit ? Sokszor észre veszem, hogy sokat beszélek magamban és pörög az agyam örökké és olyankor próbálok nem beszélni de nem mindig jön össze
jan. 31. 15:42
 1/5 anonim válasza:

nem hinném, hogy skizo lennél csak lelkileg nem vagy jól. 3 éve vagyok pánikbeteg, sokszor öngyilkosság is eszembe jut és félek a megőrüléstől.

belül nincs rendbe valami nálad még időben menj pszichológushoz mert rosszabb lesz! pörög az agyad nem pihen, azért beszélsz magadba

jan. 31. 15:48
 2/5 A kérdező kommentje:
De ha jól emlékszek már kis korom óta beszélek így
jan. 31. 15:56
 3/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom őszintén.. remélem tényleg nem vagyok az
jan. 31. 15:57
 4/5 anonim ***** válasza:
Akár normális is lehet. Aki sokat van egyedül, annál gyakran előfordul, nagyanyámra emlékszem, hogy vele voltam ugyan, de ő takarítás közben sokat beszélt félhangosan magában. Az se baj, ha az ember bizonyos szituációkra val felkészülés előtt "gyakorol", pl. tanulmányi vizsgák előtt a hangos tételfelmondás kifejezetten előnyös lehet, amikor az ember visszahallja saját szövegét.
febr. 3. 13:06
 5/5 A kérdező kommentje:
Aza baj ezt redditen is fel tettem ezt a kérdést ott, egyik azt írja lehet skizofrénia a másik, hogy nem a harmadik, hogy természetes a negyedik, hogy nem természetes ;))..
febr. 3. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!